MX World

13/05/2019 08:45 - geplaatst door Stingray

In tegenstelling tot de perfecte baan had de avondlijke/nachtelijke regen Mantova herschapen in een modderbrij. Er was perfect te rijden maar het was al vroeg duidelijk dat foutenlast en pech evenzeer het wedstrijdbeeld zouden kleuren als een superieure Antonio Cairoli. De innemende kleine Italiaan loopt weg van de concurrentie die een steek liet vallen. Want toen Cairoli met de kopstart aan de haal ging lag Tim Gasjer al het slijk uit de ogen te wissen na een val vlak voor de eerste bocht. Maar niet hij alleen..... Want even later zagen we Jeremy Van Horebeek al in de eerste ronde uit koers verdwijnen.

Thor!

Foto: Kevin Strijbos is back, credits Paul Weyten.


Achter Red Bull KTM-rijder Toni volgden de Standing Construct mannen Ivo Monticelli en Max Anstie. Die ging over Ivo heen en kreeg ei zo na de leiding cadeau toen Cairoli zich even vastreed. Maar laat ons even het verhaal van de grote geklopte voorp zetten. Tim Gajser kende het ene slechte moment na het andere. Aanvaring in de lucht met een val voor gevolg. Een situatie die zich minstens nog een keer of vier voor deed. Dan nog tiende worden getuigt van vechtlust, maar het was niet de Gajser uit Arco. Pech ondertussen voor een fel aangemoedigde Monticelli. Die werd van de derde plaats gereden door Pauls Jonass, en zag dan de motor stuk gaan. Ondertussen reed Cairoli voorin weg van de rest en Anstie kon het ook niet bol werken tegen de Rockstar energy Husqvarna Factory trein Jonass en Arminas Jasikonis. Hoewel we de aanval van Pauls op Max niet gezien hebben. De dolgelukkige Jonass finishte als tweede voor de leider in de Dutch Masters. Clement Desalle had enkel Jasikonis moeten voor laten en bleef vijfde voor Gauthier Paulin en Jeremy Seewer. De heroptredende Kevin Strijbos deed het behoorlijk en werd dertiende voor Julien Lieber

Na de holeshot was het voor iedereen duidelijk: tegen Cairoli was in Mantova - waar hij nooit eerder won in 2015 en 2016 - niks te beginnen. Meteen drama voor Monticelli die er na een val  uit ging in ronde twee. En nog was de miserie niet over, toen ook Anstie na een aanvaring met Shaun Simpson er uit ging. Maar vooraan was er ondertussen wel een verrassing van formaat aan het gebeuren. Brian Bogers zat in de slipstream van Gauthier Paulin en toen deze inde fout ging bezette hij de tweede plaats. Om ze nooit meer af te staan. Dit is by far het beste resultaat voor BNogers, na anderhalf jaar blessures en de naweeën er van. Achter hem wist een super gemotiveerde Jonass ook over Paulin te geraken. Even deed Jonass nog een poging om over Bogers te walsen, maar liet het daar dan verder bij. Glenn Coldenhoff verzachtte de pijn voor Standing met een vijfde plaats, terwijl een onzekere Gajser zesde werd. Desalle werd opnieuw de beste Belg op zeven met Strijbos en Van Horebeek op veertien en zestien. Lieber werd tot opgave gedwongen.

Voor de afreis naar een hopelijk zonnig Portugal constateert Cairoli dat hij nu plots 40 punten voorpsrong telt. Iets waar Gajser deze week zeker van gaat wakker liggen.....