MX World

13/05/2019 09:07 - geplaatst door Stingray

Jorge Prado Garcia blijft nog ongeslagen. Hij won alles in de wedstrijden die hij reed. Minus Matterley Basin waar hij wegens blessure forfait gaf. Het bracht Thomas-Kjer Olsen in het bezit van de Red Plate. Maar het wordt wel spannend gezien Prado het verschil in de stand heeft terug gebracht naar zeven punten. Prado won de GP van Lombardije voor Olsen en een superblije Davy Pootjes...

Geen Belg op het podum. Maar het had gekund. Jago Geerts, tweede in de eerste reeks ging onderuit inde start van de tweede. Jago staat wel vierde in de WK-stand op eveneens zeven punten van Henri Jacobi die uit viel in de slotreeks.

Thor....

Klassieke valpartij in de modder, het kon bijna niet anders in de start. De kopgroep bestond uit Prado, Michele Cervellin, Geerts, Pootjes en Bas Vaessen. Toen de Italiaan voorin met pech weg viel en Jed Beaton in zijn plaats aansluiting zocht en kreeg op de derde plaats lag de top vijf vast. Beaton zette wel druk op Geerts,maar er veranderde niks. Ondertussen keken we uit naar de achtervolging van TK Olsen dieĀ  in de buik van het peloton zat maar toch zesde wist te worden. Hij was wel even de pits ingereden voor nieuwe lenzen. Zo redde hij de Red Plate. Brent Van doninck was halfweg de race de pits in gereden.

Tom Vialle, zwaar gevallen op zaterdag bleek toch fit en stak zelfs even ploegmaatje Prado de loef af in de tweede start. Mar na een ronde zette de Spanjaard de puntjes op de tilde. Vialle op twee, een sterke Pootjes op drie en daarachter Olsen. die wist wat hem te doen stond en zou uiteindelijk zijn doel bereiken: tweede worden, al bood Vialle meer tegenstand dan hem lief was. Ook Jacobi ging in duel met Pootjes, maar de F&H rijder zou later uitvallen. Het verhaal Geerts: vroege val en enkele ronden later nog eens voet aan de grond. Dan een voorzichtige maar durende opmars die hem toch nog drie punten op leverde. Van doninck gaf op.