MX World

13/05/2019 09:58 - geplaatst door Stingray

Het circuit van Fontaine au Pire werd door TT-passion superprofessioneel afgewerkt waardoor de vierde proef om het Noord-Franse kampioenschap probleemloos werd afgewerkt. Opnieuw waren een pak Belgen afgezakt naar de streek van Cambrai.
In de 85 cc-klasse blijft Belgische kampioen Noach Deboutez jagen op de leidersplaats. Ook nu weer werd het duel dat dat de beide reeksen ervoor zorgde dat er tot in de laatste meters werd gestreden. Deboutez haalde deze maal een dubbele reekszege voor Stephan Vasseur en BK-leider Hugo Stiennes. Ook Bryan Maes die zonder achterrem viel toen hij als vierde rondreed kwam nog in de top tien terecht.

Foto: Killigan Delroeux, credits FB Delroeux.

Thor....


In de 125 cc-klasse was elite-rijder Steve Boulanger een klasse te sterk voor de tegenstand. Lange tijd leek Emiel Soens nog maar eens voor de verrassing te gaan zorgen door een eerste podium op te eisen maar uiteindelijk werd het een mooie vierde plaats voor de West-Vlaming. Wouter Dormont kende een mindere dag in Ligny want de KTM-piloot maakte een enorme val in de eerste reeks toen hij de controle kwijtraakte en letterlijk in de bomen hing. Gelukkig kon hij de slotreeks nog rijden al was het dan op halve kracht.

In de MX2-klasse was klassementsleider Matteo Puffet de opvallende afwezige. De Belgische eer werd nu hoog gehouden door Arnaud Herinne. De Zone-rouge rijder greep maar net naast de zege al moeten we melden dat de sterkste rijder hier niet beloond werd toen Jeremy Haucquier zijn Noth Sea-KTM netjes in de omheining geparkeerd had na een botsing met een concurrent. De tweede Belg in de top vijf was Florian Martin die Yann Meulemeester net achter zich kon houden.

In de MX1-klasse konden de uitdagers hoop hebben want klassementsleider Sabry Gembala had zich bij de vrije oefeningen geblesseerd aan de knie. Maar zelfs met een blessure is Gembala outstanding want na een strijd met vooral Victor Brossier en Jeremy Coen won de Yamaha-rijder opnieuw de beide reeksen. Coen werd nog maar eens tweede voor Killigan Delroeux. Ook Jochem Walckiers, Mathieu Vanderbeke, Donny Schmidt en Jerome Benonit zorgden voor een ruime Belgische aanwezigheid in de top tien.

De superfinale begon erg chaotisch waarbij één van de rijders in de binnenbocht niet op tijd geremd had waardoor alle kopstarters tegen de grond lagen. De voornaamste slachtoffers waren kopstarter Jochem Walckiers en Jeremy Coen. Mathieu Van Der Beke leek dan maar de zege te pakken tot hij zonder achterrem kwam te staan. Youngster Killigan Delroeux bedankte met een knikje en pakte zijn eerste zege voor Gembala, Vanderbeke, Minique en Schmidt. Over een Belgische overheersing gesproken dus. Volgende afspraak op Pinkstermaandag op de internationale wedstrijd van Cassel met de Potisek-memorial.

Resultaten

85 cc : 1. Noach Deboutez (B) 2.Stephan Vasseur (Fr) 3.Hugo Stiennes (B) 4.Nathan Godet (Fr) 5.Hugo Buchelot (B) 7.Bryan Maes (B)
125 cc : 1. Steve Boulanger (Fr) 2.Rodolphe Cattelain (Fr) 3.Olivier Ferraux (FR) 4.Emiel Soens (B) 5.Noa Fornier (Fr) 11.Wouter Dormont (B)

MX2 . 1. Theophane Quenehen (FR) 2.Arnaud Herinne (B) 3.Antoine Fondu (FR) 4.Clement Claisse (FR) 5.Florian Martin (B) 6.Yann Meulemeester (B) 17.Kevin Tamo (B) 20.Guilleume Bonvenuto (B) 21.Lowie Soens (B) 31.Benoit Englebert (B)
MX1. 1.Sabry Gembala (Fr) 2.Jeremy Coen (B) 3.Killigan Delroeux (B) 4.Alban Dubois (Fr) 5.Victor Brossier (Fr) 6.Jochem Walckiers (B) 7.Mathieu Vanderbeke (B) 9.Donny Schmidt (B) 10.Jerome benonit (B) 11.Gaetan Minique (B) 14.Franck Rouggraff (B) 16.Quentin Wester (B) 21.Sebastien Sbaiz (B) 23.Jason Franssen (B)
Superfinale : 1.killigan Delroeux (B) 2.Sabry Gemabala (Fr) 3.Mathieu Vanderbeke (B) 4.Gaetan Minique (B) 5.Donny Schmidt (B)