MX World

14/05/2019 08:39 - geplaatst door Stingray

De circuitomstandigheden waren erg moeilijk door de vele regen die zaterdagnacht en zondag overdag gevallen was. De starts waren dus erg belangrijk en Clement kon de soepele kracht van zijn KX450-SR gebruiken om als vierde in de eerste manche en als zesde in de tweede manche uit de eerste bocht te komen. Na een pauze van één maand in het wereldkampioenschap, wist de Kawasaki -rijder dat het noodzakelijk was om een constant tempo aan te houden om elke manche van 30 minuten plus 2 ronden uit te rijden. Na het verliezen van één positie in elke manche kon de ervaren Belg zijn eigen wedstrijd onder controle houden en wist hij andere rijders op afstand te houden door als vijfde en zevende te finishen. Het werd beloond met een vierde plaats in het dagklassement en versterkte hiermee zijn vijfde plaats in het wereldkampioenschap.

Thor voor het verdere verhaal.

Teamgenoot Julien Lieber kwalificeerde zich op zaterdag als elfde. Op zondag had hij 2 goede top tien starts maar had hij had weinig geluk in de zware weersomstandigheden. Hij verloor veel tijd bij een valpartij in de eerste manche maar kwam terug naar een veertiende plaats. In de tweede manche zat hij er goed bij in de top tien maar moest hij helaas voortijdig het veld verlaten. Op dit moment is Julien elfde in de stand voor het wereldkampioenschap.

Clement Desalle: "Toen ik vanmorgen de baan zag had ik niet zoveel vertrouwen want het is nog lastig om mijn been op de grond te zetten als de motor weg zou glijden. Maar het heeft mijn plan niet veranderd; het doel was om mijn uiterste best te doen en dat ik bereikt. Ik had een goede plaats achter het starthek en 2 behoorlijke starts. Vijfde in de eerste manche is een goed resultaat, ik nam geen risico’s want ik wilde niet vallen. De tweede manche was vergelijkbaar en ik eindigde op een zesde plaats en als vierde in het dagklassement. Het is een positief resultaat als je bedenkt dat ik één maand niet op de motor heb kunnen trainen. Ik zal deze week fysiek blijven trainen en misschien nog gaan rijden. Nu na de race voel ik wat pijn in mijn handen en schouders maar dat is normaal als je zo lang niet meer op de motor hebt gezeten en ik weet dat het volgende week beter zal zijn."

Julien Lieber: "Het was niet het weekend wat ik verwacht had. Ik kwalificeerde als elfde op zaterdag, dus mijn plek achter het starthek was niet zo slecht. De baan was compleet veranderd op zondag en na een vroege valpartij in de eerste manche deed ik er alles aan om terug te komen naar een veertiende plaats. Het was niet gemakkelijk om rijders te passeren omdat er voornamelijk naar één lijn was. Mijn tweede start was veel beter en ik reed op een negende plaats achter Desalle en Paturel toen ik een motorprobleem kreeg en vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten. Een teleurstellend weekend, we zullen ons nu focussen op Portugal."