MX World

31/05/2019 14:37 - geplaatst door Stingray

Zondag 2 juni 2019 schiet IMBA het EK MX2 op gang, op het beroemde/beruchte Fort Van Koningshooikt. Er komen rijders uit liefst acht landen aan de start:  Nederland, Duitsland, Engeland, België, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken en Italië.

Thor voor alle info.

Correctie: Wannes Van De voorde kan niet deel nemen wegens een blessure opgelopen in Axel donderdag.


Van Belgische zijde is er een sterke ploeg afgevaardigd met het nummer 30 voor Yorne Pauwels. Die liet  vorig jaar al mooie dingen liet zien in jet IMBA EK. Hij komt momenteel uit voor  het team Sixty One. Nummer 31 is voor Damon Goyvaerts voor FMX Forever. Ook hij is aan een goed seizoen bezig. Met het nummer 32 start Kris Fleerackers. De Dufflenaar werd vorig jaar zevende in de IMBA eindstand en zit nu op een Joramo Husqvarna. Deelnemer  33 is Thomas Delvoy, de KTM rijder rijdende voor MC Zoutleeuw. Met het nummer 34 hebben we de hardrijder uit Limburg Glenn Bielen. die werd vorig jaar vice-kampioen en wil nu zonder meer voor de titel gaan op de Sixty One Kawasaki. Met het nummer 35 komt de rijder van TBS Conversions in actie. Dat is  Wannes Van de Voorde. En we heben er nog twee omdat het organiserende land een aantal wild cards krijgt. Het nummer 37 is voor de VMCF MX2-kampioen Bastien Houche en met nummer 39 tenslotte Yamaha rijder Marnicq Tonnelier.

Kom de Belgen aanmoedigen zondag in Koningshooikt! De EK-rijders betwisten drie reeksen. Verder is er een volledig VMCF programma. De jeugd rijdt op zaterdag en er is ook een reeks voor streekpiloten en oldtimers. Zaterdag is er vrije training vanaf 15.15 h.

De speciale uurschema's voor deze tweedaagse vindt U terug op de VMCF website.