MX World

02/06/2019 18:44 - geplaatst door Stingray

De GP Zijspannen in Plomion is gewonnen door het Frans-Duitse duo Giraud-Haller Dat gebeurde via een reekszege en een derde plaats in de slotreeks. Die werd gewonnen door de WK-leiders Bax-Stupelis.

In de eerste manche finishte het duo Dierckens-Bax tweede voor Vanluchene-van den Bogaart. Vanluchene zou de finish niet halen in de slotreeks. Ze reden in derde stelling toen ze ten val kwamen en uit koers verdwenen. 

Bax-Stupelis gingen dan voor de zege in de slotreeks voor Hermans-Musset die in de eerste reeks waren uitgevallen. Giraud-Haller bekeken het van op afstand, zeker als ze waren van de eindzege. Dierckens-Bax werden vierde in de slotreeks en stonden daarmee ook op  het podium.

Sanders-Kunnas werden zesde. Kristof Santermans met bijrijder Beleckas achtste en Vanluchene-vd Bogaart ondanks de uitvaller nog tiende.