MX World

02/06/2019 18:26 - geplaatst door Stingray

Op het Fort werd echt internationaal gecrosst. We kregen er twee reekswinnaars en drie nationaliteiten op het podium. Glenn Bielen won voor het weekeinde nog de 'Fludlichtcross' in Kleinhau en zette dat goede vormpeil door met een eindzege in 'Hooikt'. Hij wordt ook de eerste leider in de MX2

Verder onder Thor.

Credits: Bielen FB.


De eerste reeks begon dramatisch met gelijk een uitvaller voor favoriet Ray Rowson. Even later moest ook leider Daymon Govaerts er uit. Zo kreeg Randy Morand de leiding in handen voor Giacomo Zancarini. Een knap remonterende Bielen wist zich echter heel snel op de derde plaats te nestelen en door een foutje van Zancarini kreeg hij de tweede stek cadeau voor Michael Hool.

Zancarini zon op revanche, maar ook Rowson was supergemotiveerd na zijn uitvaller. Hij pakte de Italiaan in en liet niemand in zijn buurt komen. Morand was derde, maar hij werd dit keer tot de orde geroepen goor Bielen.

Morand zette alles op alles om alsnog de eindzege te bemachtigen. Maar Bielen die er weer niet bij zat in de start kreeg wat hulp van Rowson die de leiding opeiste. Zancarini gaf zich ook niet gewonnen maar viel in de vijfde ronde terug. Op dat ogenblik zat Bielen volop onder stoom. Met het bezetten van de tweede plaats was de IMBA-GP zege en het gele leidershirt een feit. Morand werd tweede voor Zancarini. Dit is mogelijk een relance voor het EK, nu er voor het eerst weer sterke Zwitsers en Italianen mee komen rijden.

De Belgen dan: 8 Kris Fleerackers, 13 Jorne Pauwels, 14 Thomas Delvoy, 16 Marniq Tonnelier en 17 Bastien Houche.

Stijn Verstrepen was de beste inter. Hij won de openingsreeks en Frederic Weigert de finale.