MX World

08/06/2019 12:58 - geplaatst door Stingray

Als we eerlijk zijn - dat is iets anders dan objectief, maar wel vaak hetzelfde, dan is de Russische GP op sommige vlakken een flutwedstrijd. Bij de eerste beelden van vandaag ha dik de indruk dat er aan en rond de omloop niks gedaan is na het einde van de vorige GP.  De organisatie zelf heeft een schamele 10 (denk ik) vlaggen hangen en that's it. Nochtans is Orlyonok een toplocatie in Rusland, met prachtig weer en een zee met de kleur van gepimpte vakantiefoto's. Maar als je dan 11 deelnemers van start ziet gaan in het EMX2T, tja...… Gelukkig zijn de andere reeksen beter gevuld met 24 in de EMX250, 29 in de MX2 en 27 in de MXGP. De sfeer zal morgenmoeten komen uit de duels.....

Een verrassing kwam er wel uit de bus: de Britse belofte Todd Kellet behaalde zijn eerste reekszege. Hij leidde van start tot finish. Mike Kras vertrok als tweede,maar viel terug naar vier. Vanaf de vierde ronde gebeurde er letterlijk NIKS meer en lag de top 8 vast. Andero Lusbo werd tweede, Brad Anderson Derde, Mike Kras vierde en Pier-Filippo vijfde. Anderson wordt virtueel leider met een punt op Kras.

Credits: FB Kellett