MX World

25/06/2019 08:46 - geplaatst door Stingray

Bijna alles wat mis kon gaan, ging ook mis voor het Monster Energy Kemea Yamaha Team in Teutschenthal, waar de tiende ronde van het FIM wereldkampioenschap plaatsvond. Ben Watson liep op zaterdag een handbreuk op en onderging zondag al een operatie. Jago Geerts had dan weer een DNF in de tweede reeks na een elektronisch probleem.

Thor.……

Het weekend startte in mineur voor het Monster Energy Kemea Yamaha Team. Ben Watson verloor zaterdag tijdens de vrije training zijn evenwicht en werd over zijn stuur gekatapulteerd. Verdict: een middenhandsbeentje van zijn linkerhand gebroken. Watson keerde meteen terug naar zijn dokter in Antwerpen en ging zondagochtend al onder het mes. Hoe lang de Brit precies out zal zijn, is nog niet duidelijk.

ZWARE CRASH
Jago Geerts voelde zich het hele weekend lang niet echt op zijn gemak op het Talkessel circuit. De Balenaar had moeite met de diepe sporen en verraderlijke bulten, ging op zaterdag in de tijdtraining hard onderuit en kwam in de kwalificatierace niet verder dan de tiende plaats.

De tiener leek zich beter in zijn vel te voelen tijdens de eerste reeks op zondag. Geerts nam een goede start op zijn YZ250F en was na drie rondjes al naar de vierde plaats opgeschoven. Helaas, na een inschattingsfout (zijn voorwiel schoof weg) kon Jago zijn podiumambities opbergen. De tiener verloor heel wat posities en moest vanuit 15de positie terugvechten. Geerts herpakte zich en kon op de moeilijke baan toch nog een negende plaats uit de brand slepen.

Geerts kwam, net als in de eerste reeks, goed uit het starthek in reeks twee en reed na vier ronden al in derde positie. Maar pech bleef het Monster Energy Kemea Yamaha Team achtervolgen. Halfweg de race kreeg Geerts met een elektronisch probleem af rekenen. DNF en nul punten. Ondanks al die tegenslag blijf Geerts wel derde in de WK-tussenstand.

Jago Geerts: "Ik voelde me op geen enkel moment echt comfortabel op dit parcours. Het begon op zaterdag met die zware crash in de tijdtraining en eindigde met die DNF in de tweede reeks. Heel frustrerend, want ondanks dat mindere gevoel had ik in beide reeksen top vijf kunnen halen. Dit is dan ook een teleurstellend weekend voor mij. De problemen die we kenden waren ongelukkig, maar dat hoort nu eenmaal ook bij onze sport. Ik ben vooral blij dat ik gezond en wel naar huis kan keren."


Marnicq Bervoets, teammanager: "Dit was een rampzalig weekend voor ons team. Zeker voor Watson. Ben brak zijn hand en ging al onder het mes. Laten we hopen dat hij snel kan herstellen. Geerts kreeg ook zijn portie pech. Jago verspeelde heel wat punten na een foutje in de eerste reeks en een probleem aan de motor in de tweede reeks. Dat is moeilijk om te aanvaarden als je net drie podiums op rij hebt gehaald. Er is maar één optie: keihard blijven werken."