MX World

26/06/2019 09:01 - geplaatst door Stingray

De MCLB-piloot in de kijker is een ouwe rat in het vak. De vriendelijke Dennis Van Hul begon zijn crosscarriere op 4-jarige leeftijd en is als het mogelijk is wekelijks present bij ons. Dennis werd geboren op 18 april 1989, woont Kruibeke. Hij is lid van Mc De Willemsvrienden. Hij zet aan bij de Inters 500cc op een Suzuki met nummer 33. Hij is de zoon van Nicole Aben en het vriendje van Naomi Gorts. Beroepshalve is hij werkplaatsverantwoordelijke bij Waaslandmotor.

Lees verder onder Thor.

Credits: Gino Coghe.


We laten de vriendelijke Dennis zijn crossverhaal doen: “Op 4-jarige leeftijd, in 1993, (een eeuwigheid geleden) ben ik beginnen crossen met de motor bij BJMF, de federatie toen van Frans Lunenburg. Met een Suzuki 50cc Quad die mijn vader had meegebracht voor mijn vierde verjaardag. Nadat het in onze tuin te snel begon te gaan mocht ik aan wedstrijden deelnemen en zo heb tot mijn 15de jaar de jeugdreeksen afgewerkt bij JMS, en vervolgens overgestapt naar VLM. In het seizoen 1998 werd ik kampioen bij de Versnellingen 60cc.

In 2006 reed ik mijn eerste seizoen bij MCLB bij de Junioren MX2 op Suzuki RMZ 250cc, wat toch een hele aanpassing vergde wegens een groot verschil in de omlopen. Bij MCLB heb ik heel wat ereplaatsen en podium gehaald. Maar ik greep net naast de titel. Ik werd vice-kampioen in 2008 bij de Nationalen MX2 en in 2011 en 2013 en 2014 deed ik dat over in het BK bij de Inters Open B.

Daar ik in de week niet veel tijd over heb door de drukke werkagenda, probeer ik toch af en toe op een vrije zaterdagnamiddag met de motor te trainen. Om de conditie zoveel mogelijk op peil te houden in de weinige vrije uurtjes ga ik ook wel eens fietsen of lopen. Af en toe pak ik een fitness sessie mee 's avonds. In de winter blijf ik ook fietsen en lopen en aan crossfit doen. Het is voor mij een uitlaatklep en een vorm van ontspanning.

Het is de betrachting om nog zo lang mogelijk plezier te hebben aan mijn mooie hobby, de motorcross. Zeker nu het voor de organisatoren steeds moeilijker wordt om alles rond te krijgen. Onze sport ligt onver vuur; We mogen van geluk spreken dat we wekelijks met de motor kunnen rijden op verschillende omlopen.

Langs deze weg hartelijk dank aan Marleen en Chris van Cafe De Voermansrust, mijn supporterslokaal in Kruibeke, die al jarenlang instaan voor de organisatie van mijn eetfestijn, dat dit jaar doorgaat op vrijdag 28 juni in de tent achter het cafe. Ook dank aan BVBA Andy Wets Bosexploitatie, Nico Dobbelaere van Polyprojects Algemene Verbouwingen, Transport Bruno Meersman, Waaslandmotor NV, Verzekeringen Denert, Steven Peeters van Trekhaakdokter.be, MX Planet en Team De Willemsvrienden voor de jarenlange steun. En natuurlijk mijn vriendin Naomi niet vergeten voor de overlast thuis voor en na de cross, en aan alle supporters.”