MX World

06/07/2019 19:16 - geplaatst door Stingray

Behoorlijk wat volk op de Herikerberg voor de kwalificatiedag. Waarbij iedereen overigens snel gekwalificeerd was wegens 31 duo's aanwezig en maar dertig aangekomen.

Thor voor de kwalificaties.

Foto: Sanders, hier nog met Lari Kunnas won de B-kwalificatie met Kenny Van Gaalen.


In de A-groep werd al pittig gekoerst met de holeshot voor Giraud-Haller, maar die plooide bij de eerste aanval van Hermans-Musset. Dierckens-Bax maakten een vuist maar Bax-Stupelis wezen hen direct op hun plaats. Giraud had nog over en werkte zich over Dierckens naar de derde plaats. Maar in de slotronde wist een fel teruggekeerde Jake (zoon van) Brown-Miljard zich over de vastgereden Giraud én Dierckens naar de derde plaats te rijden. Vooraan had Bax even geprobeerd om aansluiting te vinden met Hermans, maar die had nog een stoot gas over.

Davy Sanders met supersub Kenny Van Gaalen spoorde naar de kop in de B-reeks. De Zwitserse kombinatie Heinzer-Betschart, nooit dichter gereden dan een negende plaats, hesen zich in de leiderspositie voor Sanders, heel even vader Stuart Brown-Chamberlain, maar die werd uit de front verdreven door Varik-Daiders. Dat leek zo te blijven maar we waren uit het oog verloren dat Vanluchene-van den Bogaart in het starthek waren gereden en als laatste de baan op gingen. Knallen dus, om zich op de derde plaats kapot te rijden op Varik. Maar dat Heinzer de kwalificatie leek te winnen verwachtte niemand. Zelfs Heinzer niet die zich in de slotminuten verslikte in een diep spoor dat al menige fout had veroorzaakt. Zo ging de zege naar Sanders, voor Vanluchene en Varik. 

De NK-zege was voor de leiders Leferink-Veldman, voor onze landgenoot Kevin Van Vaerenberg met Bjorn Roes in de bak.