MX World

07/07/2019 19:13 - geplaatst door Stingray

Etienne Bax en Kaspar Stupelis wonnen op de Herikerberg de achtste manche van het WK Zijspannen. Daar was in de eerste reeks wat geluk/pech mee gemoeid, maar in de tweede zeker niet. Het duo vergroot zijn voorsprong in de WK-stand. Niet veel want titelverdedigers Vanluchene-van den Bogaart geven maar vier punten prijs. Pechvogels van dienst waren Hermans-Musset, die toch tot de betere spannen behoorden, en ook Valentin Giraud die in de start van reeks twee ten val kwam. De Fransman werd met zware letsels naar het ziekenhis van Deventer gevoerd.

Lees onder Thor.....

Na de holeshot van Dierckens-Bax veroverden Hermans-Musset te leiding. En ze waren niet zinnens die af te staan. Dierckens kreeg aanval na aanval te verwerken en moest Bax, Vanluchene en op het einde nog een ontketende Brown-Chamberlain voor laten. Maar iemand kwam in de buurt van Hermans tot die zijn stuurdemper zag stuk gaan. Kat in het bakje voor Bax en Vanluchene met een opzienbarende Brit op de derde plaats. Door de pech van Hermans heroverde Dierckens de vierde plaats voor Jake Brown (zoon van Stuart)-Millard. Hermans zakte terug tot de negende plaats. Kristof Santermans werd veertiende en er lagen zelfs twee punten te wachten op Kelly Debruyne-Jens Mans. In de klappenhoek zat Davy Sanders die Kenny Van Gaalen in de bak had. Zij reden zich vast in de start en de achterstand was te groot om in te lopen. Ook Glenn Vanderschraelen-Nick Van Hamel bleven puntenloos achter.

In de tweede reeks  ontstond er een massale ravage vlak na de eerste bocht. De wedstrijd werd stilgelegd en het duurde toch vrij lang eer Valentin Giraud, het enige slachtoffer, de nodige zorgen kreeg en kon worden weggebracht met de ziekenwagen.

In de herstart bikkelden Hermans en Dierckens voor de 200 euro van de holeshot award en dit keer ging die naar Hermans. Die zette de toon, maar in de tweede ronde werden ze overvleugeld door een ontketende Bax, al was er wellicht een foute in het bos. Nog later zagen we het gebeuren dat de alweer minder goed gestarte Van luchene ook de tweede plaats over nam.  Al ging daar een slopende achtervolging aan vooraf. Stuart Brown, die heel even tweede was geweest moest nu vrede nemen met de vierde plaats, maar wel brons in de eindstand. Hun beste resultaat tot nog toe. Want goud en zilver waren voor Bax en Vanluchene. De Belgen in de slotreeks nog: Dierckens klokte af als zesde, twee plaatsen voor de zich herpakkende Sanders. Santermans werd twaalfde, maar er waren dit keer geen punten voor Debruyne en Vanderschraelen.

Alle uitslagen: HIER.