MX World

07/07/2019 19:33 - geplaatst door Stingray

Sportief moet men toch eens gaan nadenken over de waarde van een GP  zoals in Indonesië. Deel twee moet nog komen..... We zijn helemaal voor als de organisatie er in slaagt om een volwaardig deelnemersveld in te zetten. Nu, het is niet zijn fout dat de blessurelast zo hoog ligt, ook al zal niet iedereen het daar mee eens zijn. Maar met 13 volwaardige GP-piloten en een rondetijd van 1.30 op een SX-baantje maak je niet echt een goede beurt. Afijn er werd gecrosst en nu het er op lijkt dat we Antonio Cairoli een tijdje niet meer gaan zien lijkt de weg naar een tweede titel open voor de Sloveen. Gajser, Seewer, Coldenhoff en Anstie bemanden de top vier. Na zes ronden kreeg Anstie Coldenhoff te pakken en vier ronden later ging hij ook voorbij Seewer. Febvre reed lang in vijfde stelling maar enkele ronden voor tijd passeerde hij  Coldenhoff. Van Horebeek, de enige Belg, reed een tijdje als negende, maar werd afgevlagd als elfde. In de tweede reeks konden de kijkers zich dan verkneukelen in een duel Gajser-Febvre, gewonnen door de Fransman. Seewer, weer lang derde liet zich dit keer verrassen door Coldenhoff terwijl Paulin, zevende achter Tonus in de eerste reeks, nu baas bleef over Anstie. Voor Van Horebeek herhaalde de eerste reeks zich: van 12 naar negen en dan terug naar elf.

Credits: mxgp.com