MX World

08/07/2019 10:50 - geplaatst door Stingray

Gemert – Op het circuit van Palembang hebben Henry Jacobi en Adam Sterry goed weten te scoren tijdens de elfde Grand Prix van het seizoen. De F&H Racing Team-rijder wisten zich beide in de top tien te rijden! Henry werd tiende en achtste tijdens de manches die onder hele warme omstandigheden werden verreden. Adam kende een zware eerste manche waarin hij dertiende werd maar later op de dag werd de Brit negende! De overwinning tijdens de Grand Prix van Indonesië ging naar Jorge Prado, de Spanjaard is ook de leider in de tussenstand met nog zeven wedstrijden op de kalender.

Lees verder onder Thor.

De eerste manche op deze warme zondag komen beide rijders niet geweldig uit de start. Door de warmte is het in de beginfase even zoeken naar het juiste tempo want 30 minuten en twee ronden is lang onder deze omstandigheden. Henry komt als twaalfde uit de eerste ronde gevolgd door zijn teamgenoot Adam. De eerste tien minuten heeft Henry een mooi duel met Kawasaki-collega Moreau. De Fransman wordt gepasseerd en niet veel later moet Pichon ook toe kijken hoe Henry de top binnen komt. Moreau geeft zich niet gewonnen en komt terug voorbij aan Henry maar na 30 minuten lukt het Henry opnieuw om Moreau te passeren, waarna er nog een spannend duel volgt met Boisrame waardoor de Duitser als nek aan nek met de fransman als tiende over de finish komt. Adam maakte een klein foutje waardoor hij de dertiende plaats is verloren maar de Leatt-geklede crosser komt terug om als dertiende over de finish te komen.

Tijdens de start van de tweede manche is Adam het beste uit de startblokken van het F&H Racing-duo. De 22-jarige Brit heeft ruim tien minuten een duel met Maxime Renaux. Wanneer deze voorbij komt kan Adam in de achtervolging waardoor Boisrame gepasseerd wordt en de crosser uit Walsh komt dus de top tien weer binnen. Henry heeft zich van buiten de top tien naar voren gewerkt en hij weet halverwege de manche zijn teamgenoot te passeren. In de tweede helft van de wedstrijd kan de eveneens 22-jarige Duitser zich opwerken naar de achtste plaats gevolgd door Adam die dus als negende over de finish komt.