MX World

02/09/2019 11:05 - geplaatst door Stingray

Druk, druk, druk..... dit weekeinde. Er wordt op alle fronten gecrosst. WK, EK en een vrije Veteran MXoN, alle federaties, kortom de aandacht zal moeten verdeeld worden.

Data en info onder Thor.Het is dus niet zomaar een lijstje. Maar we gaan er wat dieper op in. Zo te zien valt de entry list voor Afyonkarahishar nog redelijk mee. Enkel Febvre staat er te veel op in de MXGP, waar slechts vijf 'rare vogels' mee doen. In de MXGP is de spanning er uit nu Gajser  de titel veilig stelde. Aan de andere kant zit er nog pit in. Coldenhoff knalde zich in zweden voorbij Tonus. Arminas Jasikonis voelt de hete adem van Pauls Jonass in de nek. Het gaat hier om de beste rijder van het team te worden. De  verschillen zijn heel zeker nog speelbaar. En Jeremy Van Horebeek kan nog over Cairoli naar de achtste plaats schuiven.

In de MX2-klasse moet Jago Geerts zijn derde plaats verdedigen tegen Tom Vialle. toevalig wel de winanar in Zweden.

Bij de Dames is het finaledag. Amandine Verstappen kan geen wereldkampioen meer worden. Larissa Papenmeier en Nancy van de ven in theorie nog wel, maar Courtney Duncan telt 23 punten voorsprong. Ze kan dus eventueel in de eerste reeks eindelijk de titel veroveren.

De zijspannen rijden hun voorlaatste proef in Dardon Guegnon. Ondanks de machtige zege van Vanluchene-van den Bogaart is de kans reeel dat Etienne Bax en Kaspars Stupelis zondag al de titel pakken. De finale in Rudersberg over twee weken zou dus pro-forma kunnen zijn.

Twee keer IMBA ook. In Groesbeek zal het warm worden voor Brenda Wagemans, die niet al te veel voorsprong telt op Brit-Jans Beken (thuismatch) en Chelsea Gowland. Het is de voorlaatste proef. De IMBA-karren zetten aan in Kersbeek. Clohse-Strauss (D) leiden voor Mulders-van de Wiel en Osbaldiston-Cooper. Peter en Jarno Steegmans staan vierde. De zijspannen zijn ongeveer halfweg.

Een plaatsje apart is de niet gebonden wedstrijd in Farleigh Castle. De wedstrijd staat helemaal bovenaan op mijn bucket list, maar het lukt me nooit om vrij te zijn. Deze officieuze Veteranen Motorcross der Naties is al jaren een vaste waarde op de kalender met illustere namen op de deelnemerslijsten. De Belgen zijn favoriet in de Evo-klasse. Teamleider Danny Scheers trekt er naar toe met Ken De Dycker, Steve Ramon, Sven Breugelmans en Filip Van Dijck. De Amerikanen zijn hun grootste tegenstanders met Mike Brown, Ivan Tedesco, Dough Dubach en John Dowd. Dezelfde Amerikanen rijden ook de Twin Shock klasse. Luxemburg (België dus) zet aan met Didier Stommen, Daniël Thomas, Mikael Despontin en Edmond Natterman. Medefavoriet duitsland moet nog een naam aanduiden maar met Bernd Eckenbach, Laurent Lacasse en Jurgen Kuppers moet een podium haalbaar zijn.

Bij VLM rijden de amateur zijspannen zaterdag om de Marcel Discart Trofee.

En nu de data en locaties:

3 september 2019: KNMV – Veendam, club.
4 september 2019: KNMV – Heelweg, club.
5 september 2019: KNMV – Noordwijkerhout, club.
7 september 2019: KNMV – Ermelo, Staphorst, Axel en Amersfoort, club.
7 & 8 september 2019: FIM - MXGP Turkije, Afyonkarahishar.
7 & 8 september 2019: JMS/VLM – Houtvenne.
7 & 8 september 2019: VJMO/MCLB - Finale BK Lichtervelde.
7 & 8 september 2019: MON/IMBA - Groesbeek + IMBA Dames.
7 & 8 september 2019: FIM - WK Zijspan Dardon-Guegnon.
7 & 8 september: Farleigh Castle – Vet MXoN.
8 september 2019: VMCF/IMBA - Kersbeek + IMBA zijspannen.
8 september 2019: AMPL – Bercheux.
8 september 2019: PCNA - Baisy-Thy.
8 september 2019: KNMV - Halle ONK.
8 september 2019: KNMV - Lierop ONK.
8 september 2019: KNMV – Marum (district), Rutten, club.