MX World

05/09/2019 08:27 - geplaatst door Stingray

25 jaar KTM-dag: offroad motorsport op en rond de Landsard, om te doen en om te kijken.

In het weekeinde van 5 en 6 oktober staat de versie 2019 van de KTM-dag op de agenda. Een jubileumversie, want in een mooi zilveren kadertje. KTM-dealer Eddy Lemmens uit Veldhoven zet daar met een boel vrijwilligers en sponsoren de schouders onder. Het is een unieke tweedaagse, waarbij vooral de toeschouwer de grote winnaar is: de toegang tot de Landsard in Veldhoven (het epicentrum van alle activiteiten) is volledig gratis. Terwijl het programma zeer uiteenlopend is. En zoals we schreven: om zelf te doen of om naar te kijken.

Wat U onder Thor niet vindt, staat vast en zeker op DEZE website, die regelmatig geactualiseerd wordt, vooral over de nevenactiviteiten.

HIER een link naar de foto albums van de voorbije edities.

Thor!Het gaat natuurlijk over offroad motorsport. Zo zijn er wedstrijden voorzien voor de crossers in diverse klassen: 50 cc, MX1 en MX2 hobbyrijders, en MX1 en MX2 startbewijshouders. De crosswedstrijden zijn voorbehouden voor de zondag.

Inschrijven cross: via DEZE website.

Enduro, waar het mee begon

De enduro liefhebber komt over beide dagen aan zijn trekken. Die enduro ritten waren overigens het startsein voor de KTM-dag zoals hij er nu uit ziet. Er wordt zaterdag 5 en zondag 6 oktober gereden. Dit jaar zal de rit ongeveer 40 kilometer lang zijn. En voor 100 procent onverhard! De route loopt door het bos, over het militair terrein en over maisvelden. Zowel de beginnende als de gevorderde rijder kan zich uitleven in een uitdagende rit. Het is mogelijk om op zaterdag, zondag of beide dagen te rijden. Quads zijn ook toegestaan. Alle merken motoren en quads mogen starten. De motoren en Quads moeten wel een geldig kenteken er op hebben zitten. De rijder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Heel veel Belgen zijn ondertussen al vaste deelnemers.

Inschrijven Enduro: via DEZE website.

Entertainment

Het ‘Goh, wat is dit leuk’ ligt nog niet helemaal vast. Muziek en catering is er als vanouds. Maar op de ‘To do-lijst’ staat nog het ondertekenen van het contract met freestyler Hans Akkerman, 2-voudig winnaar van de Night Of The Jumps.

Op de crossbaan wordt uitgekeken naar een demo-race voor zijspannen. Het WK is dan afgelopen en de kans dat de wereldtop tekent voor deze demo is niet denkbeeldig, ze komen uit de buurt zeg maar.

Op de Landsard zullen heel wat deelnemende voertuigen aan de komende Dakar 2020 te zien zijn. En wellicht zit er wel eentje bij de omroeper Kees weer kippenval kan bezorgen.

Bovendien rekent men er bij KTM op dat de Nederlanders enkele dagen voordien hoog scoren op de MXoN in Assen. Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) en Glenn Coldenhoff (Standing Construct KTM) zullen alvast tijd maken om met de fans op de foto te gaan.

De locatie moeten we denkelijk niet meer voorstellen. De Landsard is een permanent motorsport circuit (motorcross, karting…) langs het vliegveld van Eindhoven. Denk erom: wie van België komt neem na verkeerswisselaar De Hoogt best de randweg.