MX World

07/09/2019 09:53 - geplaatst door Stingray

Momenteel worden de laatste plooien gladgestreken zodat er alles weer piekfijn bij komt te liggen voor de wedstrijden van aankomende zondag. Want dan kunnen motorsport liefhebbers hun hart weer ophalen op Cicuit de Herselse bossen in Lierop, waar de strijd zal worden gestreden om het KNMV ONK Motocross kampioenschap.

Het uit zeven proeven bestaande klassement van deze nationale motocross competitie nadert zijn einde “met na Lierop nog 2 wedstrijden te gaan zal de spanning aankomende zondag alleen maar stijgen”, want wie pakt er de felbegeerde punten tijdens deze wedstrijdenreeks op het machtige Lieropse zand.

Meer onder Thor!

Het ONK is het kleine broertje van de Dutch Masters of Motocross, waar de absolute toppers achter de starthekken verschijnen. De ONK-formule richt zich op de snelle mannen (en vrouwen) die net achter de GP-toppers komen. We zien dan ook veel jeugdig talent aan de start en dat staat garant voor mooie en spectaculaire wedstrijden met vele internationale deelnemers die op deze ONK’s afkomen. Met name bij de 85cc en 125cc is het een samenkomst van jonge aanstormende talenten uit heel Europa. Deze zoeken elkaar op in de sterke ONK-formule.

Liam Everts start in Lierop op een 250cc motor. Na Stefan Everts die in Lierop in 2006 zijn 100-ste Grand Prix zege boekte zal zoon Liam aanstaande zondag de beste lijnen proberen te vinden op het legendarische Circuit de Herselse bossen.

Aankomend weekend zal Jumbo No Fear BT Racing met Kjell Verbruggen 125cc en Scott Smulders 125cc starten in de volgende wedstrijd om het Kampioenschap. Zij eindigden op het ONK 125cc in Veendam nog op respectievelijke eerste en tweede plaatsen. Roan Tolsma 250cc en Karl Timmerman 125cc van het Hofstede MX team aan de start in Lierop. Jesse Schel 125cc van JTX Racing aan de start in Lierop bij het Open Nederlands.

De toegangsprijzen zijn t/m 12 jaar gratis en vanaf 13 jaar €5,00

De vrije trainingen starten rond 9.00 uur en de wedstrijden zullen rond 11.30u aanvangen.

In Lierop zullen de klassen 85-125-250-500cc achter het starthek verschijnen. De laatste wedstrijden om het ONK kampioenschap werden in Gemert verreden. Lijstaanvoerders van de ONK tussenstand zijn momenteel:
85cc #172 Cas Valk
125cc #42 Kjell Verbruggen
250cc #184 James Carpenter
500cc # 107 Lars van Berkel

#172 Titelverdediger Cas Valk 85cc bij de grote wielen

#107 Titelverdediger Lars van Berkel bijde zware 500cc klasse.

Locatie circuit de Herselse bossen: Het circuit is te vinden aan de Kerkenhuis 5, 5715 BP Lierop.

Opgelet: Wegafsluiting A67 vanuit Eindhoven richting Lierop. Van zaterdag 7 september 07.00 uur tot maandag 9 september 05.00 uur. De A67 is dicht tussen Eindhoven en Asten, incl. afrit en toerit Lierop (35) en afrit Asten (36). Wegomleiding Verkeer richting Lierop/Asten/Venlo via Nederweert-Someren. Houdt u daarom rekening met mogelijk extra reistijd!