MX World

08/09/2019 08:48 - geplaatst door Stingray

Het WK voor dames is een volwaardige competitie. Tenminste tot gisteren. Want met slechts elf dames op de afspraak kan je moeilijk van een echte WK-race spreken.  Vele oorzaken worden aangehaald, maar ik denk dat het budget toch als voornaamste reden van afwezigheid mag worden genoteerd. Ik denk niet dat er dames bij zijn die met crossen een inkomen verdienen. En dan hakt zo'n verplaatsing naar Turkije er natuurlijk in.

De race dan: kopstart voor Nancy van de Ven voor Sara Anderson. die toerde vrij lang ornd las leidster, maar Courtney duncan was aan het rekenen geslagen en  ging voor zekerheid. Ze raakte vrij vlug over van de Ven, maar moest wachten tot halfkoers eer ze Adnersen te pakken kreeg. Met de zege is de puntenkloof onoverbrugbaar geworden en mag het kleine meidje zich wereldkampioen 2019 noemen. Amandine Verstappen werd vierde en dat zal zo blijven tenzij Papenmeier uit valt en Amandine de slotreeks wint.