MX World

08/09/2019 09:00 - geplaatst door Stingray

Eigelijk is het niet de moeite waard om aan het 250 2-t een verhaal op te hangen. Uit respect voor de rijders doen we dat wel. Te meer daar de titelstrijd uiteindelijk nog heel spannend was met één grote winnaar, Mike Kras, en één grote verliezer: Brad Anderson. Anderson en Kras kwamen als co-leiders naar Afyon. Zes starters in de eerste reeks. Hoeveel? ZES! Van die zes waren er drie bij waar we nog nooit van gehoord hebben.

Kras pakte kopstart voor Anderson, maar beiden werden koud gepakt door Manuel Iacopi. Anderson werd tweede op 4 seconden. Hij besefte niet dat deze situatie hem de titel zou kosten. Want Kras ging in de finale voor winst. Anderson werd gepasseerd door Iacopi maar kon terug de aansluiting met Kras bewerkstelligen. Maar een simpel rekensommetje leerde ons dat de 45 punten van Kras beter waren dan de 44 van Anderson. en zo werd Kras op de valreep de opvolger van Anderson.

54 deelnemers met punten, maar slechts drie man en een paardenkop in de finale biedt twee mogelijkheden: afschaffen die handel of in West-Europa laten rijden. Het is niet anders. Proficiat Mike!

Foto: een boel Krasjes bij mekaar (FB Kras).