MX World

08/09/2019 17:56 - geplaatst door Stingray

Hoewel om niets, liet Jorge Prado Garcia ook in Afyonkarahishar niks liggen. De titel was immers  binnen. Maar zoals het een ambitieus jongeman betaamt ging Jorge ook in Turkije voor de volle pot. In de eerste reeks zette hij aan met Maxime Renaux - onthouden voor de MXoN - en Jago Geerts. In de derde ronde wipte die met Tom Vialle over Renaux heen. Toch zou Maxime in de tweede helft weer plaats drie bemachtigen. Niet to het einde want Calvin Vlaanderen verruilde een zevende stek in voor brons.

Eenmaal op gang waren Prado en Vialle buiten schot in de slotreeks. Geerts zat derde maar verloor dan enkele plaatsen aan Roan van de Moosdijk en Renaux. Hij werd toch vijfde en dat was uiteindelijk goed voor de tweede plaats in de eindstand. Van de Moosdijk versloeg Renaux met gelijke punten voor het brons en Vialle werd vijfde.

Rockstar Energy Yamaha rijder TK Olsen start niet wegens ziekte maar blijft tweede in de WK-stand. Met nog een GP te gaan staat Geerts derde met tien punten voor op Vialle; Het kan er nog spannen in Shangai!

Brent Van doninck verdweenin de eerste manche iets over halfkoers uitde race ens tartte niet meer in de tweede. wordt onderzocht.

Foto: Zo zet Prado een wedstrijd - hier de kwalificatie - naar zijn hand. Credits: mxgp.com