MX World

08/09/2019 18:11 - geplaatst door Stingray

Jeffrey herlings heeft de GP van Turkije gewonnen. In de eerste reeks moest hij lang gezelschap dulden van Glenn Coldenhof, Pauls Jonass en Seewer. Wereldkampioen Tim Gajser was er flink van af gegaan en moest van ver achtervolgen. Herlings redde maar nipt zijn leidersplaats bij een lichte val, maar vanaf dan reed hij toch eenb eetje weg van de tegenstand. Hij won voor Jonass en Coldenhoff. Seewer werd vierde voor Gauthier Paulin, Gajser, Arnaud Tonus en de verrasend goed rijdende Ivo Monticelli. Twee van de drie Belgen kwamen regelmatig positief in beeld met een gretige Jeremy Van Horebeek die negende werd, twee plaatsen voor Kevin Strijbos. De heroptredende Nathan Renkens behaalde alweer een WK-punt.

Coldenhoff en Herlings gingen aan in de slotreeks voor Gajser, Monticelli en Brian Bogers. Bogers die in de eerste reeks ook lang top tien reed. Gajser werd aan de kant gezet door Montcelli. Maar die zou uiteindelijk toch vierde worden omdat Tim er een lap boven opgooide. Herlings zat vastgekleefd aan het wiel van Coldenhoff. Hij probeerde het in de wave sectie, maar Glenn sloot keurig het poortje waarlangs Jeffrey wilden binnen komen. Terug naar af dus. De enige mogelijkheid die Herlings nog restte was toch op die wave. Ik denk dat Coldenhoff dat wilde opvangen en draaide buitenkant. 'Owlala', dacht Herlings en zette zichzelf links en het gas van de KTM in de hoek en spurtte naar zijn tweede reekszege. Het manoeuvre was aangekondigd, maar je moet het nog kunnen uitvoeren ook. Zelfs de meervoudige wereldkampioen kon zijn emoties nauwelijks verbergen op het podium. De Belgen deden het zo mogelijk hog beter. Met een zevende en negende plaats voor Jeremy en Kevin en zelfs twee hele punten voor Renkens.

Foto: Ivo Monticelli heel dicht bij een top drie plaats, credits mxgp.com.