MX World

08/09/2019 18:39 - geplaatst door Stingray

In Dardon Gueugnon  is het duo Etienne Bax - Kaspars Stupelis voortijdig wereldkampioen zijspancross geworden. In de eerste reeks, die ze wonnen, haalden ze voldoende punten op om Marvin Vanluchene - Ben van den Bogaart uit te schakelen voor de titel. Maar Vanluchene-VDB kenden wel pech. Ze waren van de zesde naar de eerste plaats gereden. Compalati-Chopin, vorige week al sterk in Gooik, waren de verrassende leiders voor Bax-Stupelis en Dierckens-Bax. Tot ze werden afgelost door de  wereldkampioenen die hun vel duur wilden verkopen.  Maar het zat niet mee en Marvin reed zich twee ronden voor het einde vast achter een defect span. Bax-Stupelis waren ondertussen Compalati-Chopin gepasseerd en kregen zo de reekszege én de wereldtitel cadeau. Want Vanluchene liep pas als zesde binnen.

In de tweede reeks zat de pechduivel in het kamp van de nieuwe wereldkampioenen. Ze reden na de eerste schermutselingen aan de leiding voor Vanluchene-VDB, maar dan raakte hun achterwiel stuk. Vanluchene-VDB trokken de reeks naar zich toe. Omdat Hermans-Musset, tweede in de eerste reeks nu niet verder kwamen da de vierde plaats totaliseerden de Belg en de Nederlander evenveel punten. Maar de zege in de slotreeks bracht ook de eindzege mee. De tweede op evenveel wedstrijden voor Vanluchene-van den Bogaart. Ook Brown junior met Miljard stonden voor de tweede keer van hun leven op het podium.

Voor de uitslagen verwijzen we U door naar de collega's van sidecarcross.be, die waren het snelste.

Reeks 1: HIER.

Reeks 2 en eindstand: HIER.