MX World

09/09/2019 08:53 - geplaatst door Stingray

De vele supporters dienden tot in de laatste reeks te wachten tot de VMCF-kampioenen gekend waren. Zo spannend was het nooit eerder want zowel bij de junioren, de nationalen als bij de Inters startte de finalereeksen met puntenverschillen die nooit meer dan 10 punten bedroeg.

Tibo Van Den  Hauwe, kampioen Nationalen (credits FB).

Lees verder onder Thor.Bij de Inters startte Frederic Weigert met een marge van tien punten maar Jasper Van Der Mieren en vooral Dennis Wagemans zouden het de meervoudige kampioen erg moeilijk maken in Kersbeek. Wagemans deed wat hem verwacht werd en won de wedstrijd maar Frederic Weigert hield uiteindelijk nog zeven punten boni over om zo zichzelf op te volgen in de MX1-klasse. Ook Jasper Van Der Mieren was nog in de running maar een val in de slotreeks deed de Suzuki-rijder de das om.

In de MX2-klasse werd nog spannender want bij het ingaan van de laatste manche bedroeg de voorsprong van titelverdediger Vincent Collet nog exact 1 puntje op Bastien Houche. De beide heren kwamen in Kersbeek niet in aanmerking voor de zege na een demonstratie van Mark Boot en het duo Ilan Heirwegh en Pako Destercq. Toch haalde Collet zijn slag binnen want een door de zenuwen verraden Bastien Houche kende net zoals Collet trouwens een erg slechte manche. Vincent Collet boekt zo dus een nieuwe titel voor Bastien Houche en Mathieu Lefevre die een gecrashte Daimy Koch nog van het podium hield.

Ook bij de Nationalen was het verschil na de openingsmanche nog één puntje tussen Tibo Van Den Hauwe en Kevin Peetermans. De beide heren waren na bij elkaar in buurt gekomen toen Peetermans onderuit dook. De titel zo dus meteen naar de Jorama-rijder Thibo Van Den Hauwe. De zege in Kersbeek ging echter wel naar een beresterke Kenzo Wilberts.

In de MX2-klasse minder spanning. Wesley Dieudonne pakte hier de zege maar DAM-rijder Wesley Smolders werd de verdiende kampioen.

Tot slot werden ook de junioren hyperspannend. In de MX1-klasse domineerde Gary Destercq het kampioenschap maar in de MX2 gingen Colin De Poortere en Senne Hermans met vijf puntjes verschik de slotreeks in. Senne Hermans klaar de klus meesterlijk en zo pakte de dokter in spé zijn eerste titel waardoor het ook bij het Banden Michel team een feestje werd.