MX World

08/09/2019 19:20 - geplaatst door Stingray

Jawel, Jens Van Meer won de race in Houtvenne. Met een dubbele reekszege. Maar daar was eten aan omdat hij pas als vierde startte. Kevin Van Geldorp, Jonas Salaets en Steve Seronval gingen hem voor. Van Geldorp viel weg na vier ronden en toen Van Meer het commando in handen kreeg reed hij een halve minuut weg van Seronval. Die werd tweede voor de ook al minder goed gestarte Steven De Beuckelaer, Bram Schoepen en Salaets.

De Beuckelaer en Schoepen (tweede na een ronde, dan weg gevallen) bakten er door omstandighedne niet veel van in de slotreeks. Hun rol werd overgenomen door Brent Aerden die derde werd, voor Salaets en Kevin Schellens. Na opnieuw ene zeer slechte start van Van Meer rook SEronval zijn kans; Hi ging aan met Salaets en de gebroeders Aerden, waarvan Arno wat later weg viel. Maar Van Meer was onstuibaar en reed zich in zeven ronden vna de tiende naar de tweede plaats. en ging dan het duel aan met Seronval. En de Waal moest de duimen leggen, zij het dit keer met slechts 8 seconden verschil.

Brent Aerden werd winnaar van de MX2. Credits: Niels Ooms fotos.