MX World

10/09/2019 09:13 - geplaatst door Stingray


MCLB-piloot  Tim Vercauteren werd geboren op 24 juli 1997 als zoon van Kris en Ann Lennartz. Hij heeft nog een zus, Stephanie Vercauteren. Zij wonen in Nieuwkerken-Waas. Tim rijdt wekelijks zijn wedstrijd bij de Nieuwelingen 250/500cc Open op een Yamaha YZF met nummer 35. Dit jaar is hij afgestudeerd als bachelor elektromechanica automatisatie. Gaan werken was het logische vervolg. Dat doet hij bij Domica als project engineer building automation.

Lees verder onder Thor.

"Het crossen heb ik overgenomen van mijn papa", weet Tim. "Ik ben begonnen op een Yamaha PW80 op het kinderplein van het Finlandcircuit, samen met mijn zus. Door de jaren heen van mijn jeugd met periodes gereden op een 65cc en 85cc. Bij het heropenen van het Finlandcircuit op hun laatste locatie zijn we thuis bij ons terug recreatief begonnen met crossen op 250 viertakt".

"Mijn vader heeft vroeger ook competitief met de moto gereden, maar heeft het bij mij wat tegengehouden. Al toonde in toen nog niet echt interesse. Dit is gegroeid toen ik Joren Polfliet leerde kennen in zijn kampioenschapsjaar bij de Nieuwelingen 250cc. Het jaar daarop ben ik met hem een paar keren meegegaan, met of zonder motor. Sindsdien is de bal gaan rollen en nu ben ik bezig volop aan mijn derde seizoen bij MCLB."

Als het lukt ga ik éénmaal per week trainen met de motor. Meestal naar Rilland of Axel of eens naar Lille. Tijdens het seizoen als de goesting aanwezig is ga ik twee keer per week joggen. Misschien niet genoeg als ik meestal mijn laatste minuten van de reeks bekijk …"

"Vorige winter voor de eerste maal gaan rijden naar Duinkerke en heb ik wat basis gelegd bij 360 Sports. Voor volgend jaar ga ik zeker proberen mijn prestaties te verbeteren bij de Nieuwelingen. Top-3 zou super zijn en daar ga ik naar streven. Buiten het crossen ben ik wat bezig met ontwerpen in de Adobe programma’s en af en toe ook wat fotograferen. Langs deze weg dank aan mijn ouders en zus, en dank aan Norbert Mels voor de goede zorgen en de motor af te stellen op de wedstrijden, en ook dank aan Mx Shop Vercauteren."