MX World

08/11/2019 09:15 - geplaatst door Stingray

We ontvingen de Nieuwsbrief van MON. Daarin toch wel enkele wijzigingen.

Lees er alles over onder Thor.

Tijdens de ALV van september zijn diverse plannen voor volgend jaar aangenomen. Veel blijft hetzelfde in 2020, we hebben slechts wat kleine aanpassingen.

Start van het kampioenschap
In 2020 zal het mx-kampioenschap voor alle klassen (zowel jeugd als nationaal) starten vanaf 1 maart. Daarmee zullen dus vrijwel alle verreden wedstrijden meetellen voor de punten. Daarmee willen we clubs die hun nek uitsteken in het voorjaar gelijk trekken met de andere organisatoren. De sportcommissie behoudt het recht om een rijder te promoveren gedurende het seizoen.

Jeugd
In 2019 zijn we gestart met de nieuwe indeling bij onze jeugdwedstrijden, wat de afgelopen tijd geëvalueerd is. Er is besloten door te gaan met de gesplitste indeling, met daarbij de jeugdklassen (50cc, 65cc, 85cc, quads en 125cc) in de ochtend en de 3 bijklassen in de middag.

Leeftijd MX2 klassen
Tot en met 2019 moest je 15 jaar zijn om deel te mogen nemen aan nationale wedstrijden op zondag. Deze klasse wordt vanaf nu verlaagd naar 13 jaar voor alle MX2 klassen. Dit zodat beginnende rijders makkelijker kunnen instromen, vooral in de MX2 juniorenklasse.

Kleine aanpassingen:
De MX Open Nationalen zullen vanaf komend seizoen ook tijdtraining rijden. Zo wordt deze klasse meer gelijk getrokken met de MX2 Nationalen-Inters, zijspan en quads.
Voor de tijdtraining wordt iedereen in de fuik opgesteld volgens kampioensstand.
De dames en veteranen starten voortaan na de junioren, in plaats van als eerste.
Rijders die moeten promoveren worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt via onze website.

Maïsplakcross Boekel 10 november
De eerste maïsplakwedstrijd was een succes, met bijna 500 inschrijvingen! Uiteraard hopen we zondag bij MC de Vlammers in Boekel hetzelfde aantal te mogen begroeten!
De online inschrijving ging erg hard en alle klassen zitten volledig vol. Op één klasse na, waar nog voldoende plaats is, namelijk de startbewijshoudersklasse.
Bij de andere klassen kun je je alleen nog aanmelden op zaterdag 9 november (voor de cross) of op zondagochtend 10 november, als er nog plaats is door anderen die niet rijden. Dit is in de tent te Boekel op zaterdag tussen 16.00 en 18.00 of op zondag tussen 7.30 en 8.30 uur.
Heb je je opgegeven voor een of alle wedstrijden en kun je toch niet deelnemen, meld je dan af bij de organisatie. Doe je dit minimaal een week van tevoren, dan krijg je je inschrijfgeld terug. De inschrijfkosten zijn €15,- en je hebt een MON-licentie of MON-dagverzekering nodig.
Voor navigatie naar het circuit geef je in: De Neerbroek 22 (5427 PS) in Boekel. Verdere aanvullende informatie is te vinden op www.devlammers.nl.

In het vooruitzicht: Offroadrit Balkbrug
Op zaterdag 16 november organiseert de MAC van Dedem voor de zevende keer een offroad rit. Daarvoor hebben zij een route van 40 kilometer uitgezet.
Bij mooi weer kan de route zelfs oplopen tot 55 kilometer en zal gaan over zandwegen, bouwland en door bossen. Van alles wat dus!
Het inschrijfgeld bedraagt € 20,-. De rit is onder de vlag van MON, wat betekent dat je een MON-licentie of dagverzekering nodig hebt. Deze kun je ter plaatste kopen. Voor rijders met een KNMV licentie kost dit € 10,-.
Ook quads kunnen meedoen, maar de quad mag niet breder zijn dan 1.40 meter in verband met de breedte van bruggen en bospaden.
Op deze website kun je alvast het inschrijfformulier downloaden. Neem dit op 16 november ingevuld mee! Alle informatie over het evenement is te vinden op www.macvandedem.nl.

Vanaf dit weekend trainingen MX-schule
Eerder gaven we al aan dat er binnenkort interessante trainingen op het programma staan. Op verschillende circuits is het aankomende weekenden zo ver.
De trainingen zijn onder leiding van Jürgen Küppers, die met zijn initiatief jong en oud de kans geeft om op een crossmotor op te stappen. Het gaat daarbij om de volgende dagen en data:
9-11-2019 Cuijk (www.crossclubcuijk.nl)
17-11-2019 Well (www.mcvwell.wordpress.com)
23-11-2019 Venlo-Blerick (www.mcvenloblerick.nl)
30-11-2019 Reusel (www.mcwielewaal.nl)
Er worden indelingen op niveau gemaakt, waardoor iedereen mee kan doen. Motoren en kleding worden beschikbaar gesteld.
Om deel te nemen op een van de circuits kun je een mailtje sturen naar info@mx-schule.de of even kijken op www.mx-schule.de. Hoewel het een Duitse MX-School is, worden de trainingen ook in het Nederlands gegeven.