MX World

02/02/2020 15:21 - geplaatst door Stingray

We starten deze nieuwsbrief met een gemeende dank je wel aan jullie, onze sponsors en fans want zonder jullie kunnen wij niet kampen om die fel beheerde Wereldtitel.
Daarom gaan we met zijn allen binnen Team Vanluchene terug onze uiterste best doen die titel binnen te halen op het eind van het WK seizoen 2020.
De winterstop is kort geweest en het Team heeft enkele positieve wijzigingen ondergaan.

U leest hier uitgebreid alles over onder Thor, fotoreportage inbegrepen.

Op het eind van seizoen 2019 kregen we de melding van Peter, onze meccano en Ivo, onze chauffeur, dat zij er beiden mee wilden stoppen. Het is dan ook een niet te onderschatten opdracht geweest en beide hebben ruim hun aandeel gehad in de successen en Wereldtitel 2018 voor dit Team waarvoor nogmaals onze dank aan Peter en Ivo.
Al snel dienden er zich kandidaten op en hebben wij gekozen voor volgende toppers:
Johan Beernaert zal samen met Bram Lauwers het mechanisch gedeelte binnen het team op zich nemen. Geboren in 1970 is Johan op 15-jarige leeftijd aan zijspannen beginnen sleutelen. Na 17 jaar sleutelen aan zijspannen is Johan enkele jaren gestopt om dan een 5 jaar geleden terug als meccano mee te gaan naar de cross. De laatste 2,5 jaar was dit als meccano bij een concurrerend WK zijspanteam.  We geloven in Johan en wensen hem alle succes toe binnen Team #2!

Luc Jonckheere zal de taak als chauffeur voor zich nemen. Geboren in 1956 was Luc al snel in de ban van de zijspansport. Luc heeft zelf als zijspan piloot in zijn jongere jaren deel genomen aan wedstrijden en behaalde de Belgische Nationale Titel zijspannen MCB in 1981 & 1983, daarnaast werd hij nog meermaals Vlaams Kampioen.
Nu recent op pensioen was hij voordien werkzaam als Internationaal chauffeur maw de geschikte kandidaat om de teamtruck van Team #2 veilig en wel naar de wedstrijden te loodsen. We zien met plezier Luc achter het stuur en wensen hem eveneens veel succes toe binnen Team #2.

De overige Teamleden zijn dezelfde gebleven en hierbij nog even een korte opfrissing.
Bram Lauwers heeft zijn toewijding en kunde als meccano reeds meermaals bewezen en blijft trouw op post. Als vriend ten huize van is hij dan ook een onmisbare en zeer gewaardeerde schakel binnen Team Vanluchene.

Tessa Declerck is de vriendin van Marvin en manusje van alles binnen het Team. Van catering tot de verzorging van beide piloten en Teamleden staat zij altijd paraat aan 200%. Een duizendpoot die altijd in alles non stop met de glimlach klaar staat voor iedereen binnen het Team.

Ben van den Bogaart, de co-piloot en onmiskenbaar talent. Belgische en Nederlandse titels bij de vleet en met reeds 4 Wereldtitels op zak klaar voor een vijfde.
Gemotiveerd als altijd weten we dat Ben er alles aan zal doen samen met Marvin vol voor de Wereldtitel 2020 te gaan.

Marvin Vanluchene,  piloot en jeugdig toptalent. Met reeds een aantal Belgische Titels op zak won hij in 2018 samen met Ben de wereldtitel in 2018 als jongste Wereldkampioen ooit in de zijspansport. Zijn doorzettings- vermogen is dan ook een inspiratie voor vriend en vijand. Hij is dan ook de onverzadigbare drijvende kracht in Team Vanluchene.

Als laatste Geert Bossuy, de man achter de schermen, als manager verantwoordelijk voor de boekhouding, nieuwsbrieven, pers communicatie, enz….

Ook nog even meegeven dat VMC-Hocob frame werd gewisseld voor het WSP frame maar voor het overige zijn dit de nieuwigheden binnen Team Vanluchene.
Het team is ondertussen al een eind ver in de voorbereidingen voor seizoen 2020. Het zijspan staat klaar om te testen en ook Marvin en Ben zitten in volle voorbereiding op het komende WK seizoen. 2 weken terug gingen Marvin en Ben dan ook op een 7 daagse cardio stage op Gran Canaria. Dagdagelijks stond er een trappenloop op het programma als opwarmertje. Marvin en Ben gingen daarna samen lopen of fietsen onder een stralende zon en dus ideale omstandigheden. De training verliep vlekkeloos en naar wens maar Marvin en Ben trainen dan ook al voluit van voor de jaarwisseling. De basisconditie is daarmee op peil en kan er werk gemaakt worden van het nieuwe materiaal en motortraining. Begin februari gaat het Team dan richting Spanje voor een 7 daagse motortraining & afstelling materiaal met 1 rustdag tussendoor. Zie ook onze wedstrijdkalender. Het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) wordt als voorbereiding op het WK seizoen verreden. Op het Belgisch Kampioenschap wordt de titel verdedigd en de overige niet WK wedstrijden zijn eveneens voorzien als trainingswedstrijden. Zoals te zien zijn de proeven voor het Belgisch Kampioenschap nog niet bevestigd en niet opgenomen in de lijst. De WK wedstrijden zullen normaal ongewijzigd blijven maar worden pas officieel op 1 Februari. De deelname aan wedstrijden los van het WK kunnen nog wijzigen in de toekomst. Voor wie aanwezig wenst te zijn op één van de verkozen wedstrijden kan voor informatie altijd terecht op ons e-mail adres waar deze brief van verstuurd wordt. En nu op naar een succesvol seizoen! Marvin en Ben maar ook het ganse Teamzijn er klaar voor. Jullie ook?