MX World

01/02/2020 17:05 - geplaatst door Stingray

Vandaag en morgen sluit het Franse zandkampioenschap af. In stijl, bij de moeder van alle strandenduros, dus in Le Touquet. Vandaag werd er al flink gezand(strand)raced en de Belgen gingen niet zonder prijzen naar huis.

Alles over de vandaag gereden klassen onder Thor.

Credits: FB Bal, Radio 6 fm, organisatie.

We beginnen met de Vintage, een klasse die gewonnen werd door een van de beter Ufolep-rijders, Rudy Vergriete. Vergriete reed vier van de zes ronden aan de leiding. Eerst was Anthony Denis als leider doorgekomen. Vergriete nam over maar werd gecounterd door Remy Anelot. Maar Vergriete haalde het uiteindelijk toch voor Alexandre Morel en Denis. Er kwamen 552 deelnemers aan de start.

87 Beloften namen de start en Kylian Prévost leek de sterke man. Hij leide driekwart wedstrijd, werd even afgelost door Adrien Petit. Prevost ging als leider de laatste ronde in maar werd in de slotfase gepasseerd door Marc-Antoine Rossi. Tias Callens was de beste Belg op de vierde plaats (vanagf de twaalfde na een ronde). De als laatste gestarte Douwe Van Mechgelen werd veertiende en Troy Verburgh vijfentwintigste. Prévost werd wel eindwinnaar.

Favoriet Florian Miot reed drie zandwedstrijden en won ze allemaal. Maar dat leverde hem geen kampioenentitel op. Die gaat naar Bogdan Krajewski….. die evenvele punten totaliseerde dan de Nederlander Davey Van Nieuwenhuizen. Junior Bal werd vierde in de scratch, maar bvehaalt wel de eindzege in de 125 cc-klasse. De wedstrijd dan. Miot telde aan de finish een voorsprong van 1.45 op Simon Depoers en Vincent Marty. De laalglanders: Alexandre Bours werd zevende, Jeremy Knuiman achtste, Bal negende, Rayn De Beer elfde en Nieuwenhuizen finishte als twaalfde. Een plaatsje dichter en de titel was voor hem geweest. Brent Bolckmans werd zestiende.

De Quad race werd gewonnen door Randy Naveaux voor Jeremy Warnia en Roland Couprie. Welke Belgen troffen we min of meer in de frontlijn? Davino Bruneel werd mooi zesde, Tuur Van Hoof dertiende en Sven Sjongers 49ste. De titel is voor Couprie, maar Bruneel werd weer mooi zesde.