MX World

09/02/2020 20:42 - geplaatst door Marcel Dirks

Staf Mertens trok op avontuur naar Hawkstone Park maar dieven dachten daar anders over en ontvreemden van zaterdag op zondagnacht Staf zijn motor uit de aanhangwagen...

Klik op Thor voor meer hieroverBetreft: Gloednieuwe Yamaha motor (125cc) van 16-jarige crosser gestolen net voor de eerste grote wedstrijd van het seizoen.

Op zondag 9 februari vroeg in de ochtend ontdekken vader Mertens en zoon Staf dat het slot van hun aanhangwagen opengebroken is. Van de gloednieuwe motor waar Staf weken als voorbereiding mee getraind heeft, was geen spoor meer.

Wat een topstart moest worden in Engeland, waar men jaarlijks op het beroemde circuit van Hawkstone Park een voorjaarswedstrijd met de besten van de wereld organiseert, eindigde in mineur voor Staf en zijn begeleiders. Het is de uitgelezen kans om nieuwe teams, nieuwe crossers en de besten van de wereld te zien racen tegen elkaar in één van de meest bekende MX wedstrijd. De organisatie neemt notie van dit voorval, maar staat zelf met de rug tegen de muur. Er werden die nacht nog enkele zaken buitgemaakt zoals oa. een dure mountainbike.

Staf kon dus niet starten op zondagochtend. De impact is enorm, niet alleen een grote financiële aderlating, maar ook vooral de weken en maanden trainen om de Yamaha motor perfect af te stellen en de piloot klaar te stomen. De teleurstelling bij de begeleiders is groot!

De hele trip naar Engeland voor niks, zonder prijzen en vooral zonder motor terug naar huis.
Staf en zijn begeleiders zijn vastberaden terug te vechten. Voor de liefde voor deze mooie sport. En ook zoals Staf zegt: “Omdat tegenslagen ons sterker moeten maken
Er staat al weken een Italiaanse eetdag gepland, samen met mijn broer Tuur, om het seizoen goed in te zetten én een centje te kunnen sparen. We gaan ons hier nu op concentreren en zorgen dat ik zo snel mogelijk terug kan racen.”

“Als je iets voor ons wil doen, kom dan naar onze Italiaanse eetdag op 22 februari. Wij gaan jullie culinair verwennen met een top sfeer in een gezellig Kempische setting.” Reserveren via tuurenstaf@gmail.com

Staf Mertens & Tuur Mertens