MX World

11/02/2020 10:05 - geplaatst door Stingray

Vorig jaar nam het vernieuwde Belgisch Kampioenschap Belgian Masters een valste start. Door een wijziging van de WK kalender heeft dit kampioenschap voorzien in Balen en Orp immers niet kunnen plaatsvinden.
Dit jaar zal dit niet alleen worden rechtgezet maar wordt het nieuwe kampioenschap verder uitgebreid met een nieuwe manche in Nismes. Het Belgisch Kampioenschap Belgian Masters 2020 zal dus plaatsvinden op de prachtige circuits van Nismes (Motorcross der Naties in '97 en diverse GP's), het alom gekende en geprezen zandcircuit van de Keiheuvel in Balen en de finale op de 'kleine' citadel in Orp-le-Grand.
De wedstrijd in Nismes zal plaatsvinden in het kader van de bekende internationale jeugdwedstrijd, de 'Master Kids' met talrijke jonge talenten niet alleen uit gans Europa maar ook uit de Verenigde Staten.
Er zal een titel Belgisch Kampioen Belgian Masters 250 en een titel Belgisch Kampioen Belgian Masters 500 worden uitgereikt. Elke Belgian Master wedstrijd zal bestaan uit een vrije training van 5 min. onmiddellijk gevolgd door een tijdstraining van 20 minuten. Daarna volgen 2 races van 30 minuten en 1 ronde. Grand Prix rijders krijgen garantie van kwalificatie.