MX World

25/02/2020 08:58 - geplaatst door Stingray

Eerlijk? Jago draagt al eentijdeje de Belgische hoop om nog eens een MX2-titel te veroveren vorBelgië. Hij is goed bezig ook met de wijze waarop hij onder de vleugels van Sport Vlaanderen naar de start van het WK toe werkt. Op zijn FB-pagina een flinke blog die we graag over nemen. En good luck in Matterley dit weekeinde.

De foto's zijn van Photographic Art.

De Geerts-blog: "Vrijdag 21 en zaterdag 22 februari stonden er doorgedreven trainingen voor mij op het programma in samenwerking met Sport Vlaanderen en Steve Ramon. Omdat voor mij deze trainingen op harde ondergrond heel erg belangrijk zijn, kon ik niet aanwezig zijn tijdens het Kemea Team sponsor diner dat doorging op vrijdagavond. Via deze weg wens ik dan ook alle aanwezigen te bedanken. Allemaal mensen met het hart op de juiste plaats voor onze (mijn) sport."

"Ik werd op vrijdagmorgen verwacht in het Franse Landricourt om op de hellingen van een prachtig MX circuit te starten aan de tweedaagse training. Samen met Yves Baeten die zorg draagt voor mijn trainingsmotoren was ik ruim op tijd op de afspraak. Een stevig onweer had het circuit overmatig gesproeid wat het eerste uur voorzichtigheid gebood om niet weg te glijden. Naarmate de dag vorderde en er een stevige wind opstak, zag ik de omloop zienderogen opdrogen. Ook al ben ik samen met de Sport Vlaanderen groep van geselecteerde MX topsporters, toch probeer ik zoveel mogelijk mijn trainingsprogramma af te werken en het advies van Steve Ramon op te volgen. Het lijkt op het eerste zicht asociaal maar dat is het niet. Alle begeleiders van Sport Vlaanderen en de rijders mogen mij om raad vragen of om met mijn motor hun uitleg in de praktijk te brengen als daar nood aan is."

"Alle ‘Full support’piloten van Sport Vlaanderen werken een ander trainingsprogramma af op hetzelfde circuit. (Full support rijders in het Sport Vlaanderen 2020 programma zijn Sacha en Lucas Coenen, Liam Everts en ikzelf). De groep uitgenodigde EK rijders die eveneens de trainingsstage van Sport Vlaanderen mochten volgen, werkten wel in groep en werden begeleid door Pierre Schroyen en Kris Fleerackers."

"In normale omstandigheden had de training op zaterdag plaatsgevonden op het circuit van Montbrehain maar de weergoden beslisten er anders over. Dus ook op zaterdag heb ik getraind op een uitstekend opgedroogd circuit van Landricourt. De sporen in de bochten die ronde na ronde dieper werden, waren een perfecte training in aanloop naar de eerste Grand Prix in Matterley Basin, Engeland, die door zal gaan op 1 maart. Steve heeft mij gedurende de verschillende sessies geregeld laten stoppen om richtlijnen te geven. Uitleg gebaseerd op jarenlange ervaring in het veld. Uitleg waarmee ik tijdwinst kan boeken in het aansnijden van bochten of bij het uit-accelereren van diepe sporen in het circuit. Ook het circuit van Matterley Basin kent veel hoogteverschillen. Om deze reden was de training in Frankrijk de ideale voorbereiding op de start van het wereldkampioenschap MX2. Het circuit van Landricourt staat gekend als een snelle technische omloop. Het terrein dat ik volgende week in Engeland voor de wielen krijg, is best te omschrijven als (traag)technisch. Rond 14 uur zat mijn motortraining erop en ben ik met een voldaan gevoel huiswaarts gekeerd.
Vandaag stond er op mijn trainingsprogramma: rusten!!!"

Mooi gemaakt, en het lijkt ons dat Jago met de winst in Riola Sardo en deze workshops klaar is om er zaterdag en zondag in te vliegen op Matterley Basin.