MX World

05/03/2020 19:12 - geplaatst door Stingray

MON introduceert de nieuwe 'wedstrijdpas' voor de motorcross; een nieuwe mogelijkheid om deel te nemen aan een NK. Vanaf nu aan te vragen via de MON webshop.
Deze wedstrijdpas geldt voor alle klassen, zowel voor een jeugd- als nationale wedstrijd. Dit biedt rijders die geen MON-startbewijs hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een wedstrijd. Nationale solorijders betalen € 30,- per wedstrijd voor een wedstrijdpas (WA-dekking) en kunnen deze licentie maximaal 2 keer per seizoen aanvragen via Mijn MON.

Lees verder onder Thor.

Deze wedstrijdpas dient aangevraagd te zijn via onze website vóór donderdagmiddag 12.00 uur. Je wordt dan op een inschrijflijst geplaatst voor de eerstvolgende wedstrijd. Bij de wedstrijd zelf hoef je niets meer in te vullen, maar enkel je te melden bij de inschrijving en het inschrijfgeld te betalen op het circuit.

Rijders mét een startbewijs mogen ook een wedstrijdpas aanvragen, als hun eigen klasse niet rijdt. De rijder mag daarbij in dezelfde of een hogere categorie dan de eigen klasse rijden, maar niet in een klasse lager dan het eigen niveau. Uiteraard zich houdend aan het MX-sportreglement; wat betekent dat je de juiste cilinderinhoud voor de klasse moet hebben.

Jeugdrijders hebben hiermee drie mogelijkheden om wedstrijden te rijden. Zij zijn startgerechtigd bij jeugdwedstrijden: met een jeugdstartbewijs, maximaal drie keer met een trainingsbewijs of maximaal 2 keer per seizoen met een wedstrijdpas van € 20,-.

Voor quads en zijspannen blijft alles zoals het was. Zij kunnen nog steeds een daglicentie afsluiten voor € 20,- per wedstrijd, een onbeperkt aantal keer en ook op de dag van de wedstrijd zelf nog.