MX World

09/03/2020 10:16 - geplaatst door Stingray

Sancties in de motorcross, het zal een heikel punt blijven. Zo werd Kay de Wolf winnaar van de slotreeks in Valkenswaard. Maar een jurylid oordeelde dat Kay in strijd met het reglement iemand had ingehaald en werd doordoor  tien plaatsen terug gezet in de uitslag. Nu zijn we de eerste om het reglement te verdedigen, maar bij een gele vlag situatie is het vaak dansen op de slappe koord.

Zo bestond Bastian Boegh Dam er in om ook de tweede reeks officieel te winnen. Hij stak de eindzege op zak en wordt meteen leider. De Deen ging  Isak Gifting uit Zweden vooraf. De Italiaan Andrea Adamo, die zich in de Italiaanse wedstrijden al sterk had getoond werd derde. Het debuut van Liam Everts was zeker en vast geslaagd met de zesde plaats (via 7/6-score). Jarni Kooij plaatste zich als 32ste in de eindstand.

foto: Kay de Wolf kopstart, maar winnaar Boegh Dam op zijn hielen, mxgp.com.