MX World

09/03/2020 10:53 - geplaatst door Stingray

Clement Desalle van het Monster Energy Kawasaki Racing Team reed naar de vierde plaats in het FIM Wereldkampioenschap MXGP Motorcross na twee solide wedstrijden in een regenachtige Nederlandse GP.

In de eerste manche reed de Belg net buiten de top tien in de openingsronde, maar hij kwam goed in zijn ritme en wist uiteindelijk als zesde te eindigen. Net na de start van de tweede manche raakte andere rijder verstrikt in het achterwiel van de KX450-SR vlak voor de eerste bocht, waarbij Desalle en zijn motor tot stilstand werden gebracht. Beide rijders verloren veel tijd voordat ze de wedstrijd konden hervatten. Desalle ging de openingsronde in op een vierentwintigste plaats en kwam na tien minuten door als vijftiende. Door een reeks constante ronden had hij tien minuten voor het einde de achtste plaats bereikt. Een hogere positie was niet langer een realistische optie omdat de leiders van het klassement enkele seconden voorop reden. Een zesde en achtste plaats was goed voor een zesde plaats algemeen in de GP en de Kawasaki-rijder is nu naar de vierde plaats in het klassement gestegen.

Clement Desalle: “ Ik ben blij dat ik na dit weekend veilig naar huis ga, omdat de baan zo zwaar was vanwege de regen. De eerste manche was redelijk, want ik begon in de top tien en wist als zesde te eindigen. Bij de tweede start raakte ik betrokken bij een valpartij en verloor ik veel tijd omdat het been van een andere rijder in mijn achterwiel zat. Ik kwam terug naar de achtste positie en werd uiteindelijk zesde totaal, ik sta nu op een vierder plaats in het wereldkampioenschap. Laten we hopen dat we beter weer hebben voor de volgende rondes. "

Credis: Ray Archer, Mediacross en MXGrietje, voor de beelden onder Thor.