MX World

10/03/2020 08:49 - geplaatst door Stingray

Drie GasGas-piloten reden zich in de top tien in Valkenswaard. Glenn Coldenhoff, pechvogel van dienst liet zijn kopje niet hangen toen hij bevrijd werd uit het achterwiel van Clement Desalle en reed nog een dikke cross. Hij staat nu zesde in de MXGP.

Meer over GasGas onder Thor, en de foto's komen van Ray Archer.

Ivo Monticelli reed een voor zijn ervaring in het zand een redelijke eerste reeks. Hij startte bijzonder sterk in de tweede maar viel en gaf op met een zere schouder.

In de MX2 reed Jeremy Sydow zijn rode naar achtste plaats in de stand. Teamgenoot Simon Laengenfelder scoorde zijn eerste WK-punten. Indrukwekkend was zijn tweede reeks waarin hij lang vooraan mee draaide. Meteen goed voor een vijfde plaats.....

Glenn Coldenhoff: “Ik haal niet het resultaat dat ik voor ogen had in Valkenswaard. Ik ben fit en snel genoeg voor een podium hier. Maar om mee te spelen moet je goed starten en dat was niet het geval. Of toch: ik zat goed in de eerste start tot ik een ander rijder raakte en als laatste moest vertrekken. In de tweede reeks viel ik samen met Clement Desalle. Ik raakte met beide benen verstrengeld in diens motor en verbrande mijn been aan de uitlaat. Nadien ben ik nog eens gevallen."

Ivo Monticelli: “Ik pak nu wel punten, maar toch was het zwaar. Ik heb niet kunnen trainen omdat ik veel kinesietherapie nodig had voor mijn schouder, een restje van Matterley. In de tweede reeks bezeerde ik bij een val opnieuw mijn schouder."