MX World

10/03/2020 08:49 - geplaatst door Stingray

Met twee derde plaatsen in Valkenswaard heeft Arminas Jasikonis bewezen dat zijn winst inde kwalificatie geen toeval was. Is het nu echt de eerste stap naar de echte doorbraak voor de lange? Of is zijn lengte/sterkte een extra troef in het doorploegde Valkenswaard. Ik denk beide.

Voor Husqvarna was het met 10 plaatsen terug zetten van Kay de Wolf wel een domper in de EMX250. Jed Beaton miste het podium en TK Olsen  weet wat hem te doen staat na een niet zo sterke Hollandse manche.  

De fotogalerij onder Thor is van Juan Pablo Acevedo en Eric Laurijssen (FB van Berkel). We doen er een paar shots bij van Lars Van Berkel. Omdat we dit een fijne piloot vinden en omdat we zijn pa lieten schuilen in onze bus in Lommel.

Arminas Jasikonis: “Vorige week was het niet zo goed he? Terug slaan met een podiumplaats geeft mezelf en het team een boost. Wat was ik trots dat ik zondag als eerste mocht oprijden naar de start. Na een goede start reed ik op safe naar het einde. In de tweede reeks, achter Gajser, wist ik dat een podium er in zat. Ik viel, ging voor een nieuwe bril. En het lukte. We hebben aan de motor niks veranderd. Dus die zit goed."

Pauls Jonass: “Voor de tweede GP op rij blijf ik gefrustreerd. Ik weet dat ik snel en goed ben, maar het komt er niet uit. De baan lag moeilijk maar het deerde me eigenlijk niet. Ik bleef gewoon niet overeind. In de eerste reeks viel ik met Arnaud Tonus. Ik nam me voor om het rustig aan te doen in de eerste ronden van de slotreeks. Dan begon ik door te drukken. Maar met een voorwiel in het ene en het achterwiel in het andere spoor val je. Ik moe dergelijke vergissingen vermijden."

Jed Beaton: “Jammer dat ik niet op het podium sta. Dat wijt ik aan een fout in de eerste reeks, inmijn achtervolging op Vialle. In de tweede reeks ontweek ik een val voor mij, en was behoorlijk weg. Op  het einde kreeg ik het lastig, maar ene tweede plaats was toch een prima resultaat."

Thomas Kjer Olsen: “Ik ben zaterdag gevallen in de kwalificatie. Daar had ik nog last van. De start aan de buitenkant - goed weg aan het hekken - in de eerste reeks resulteerde in een val. Ook in de tweede start wilde ik accidenten vermijden maar ik was weer bijna laatst weg. Het rijden ging prima en ik werd zesde. Gelukkig kan ik nu meer motortijd maken tegen de volgende GP."

Lars van Berkel werd 17de algemeen,  en pakte de 14de plaats in de slotreeks. Eerder was hij als 19de gefinisht.