MX World

10/03/2020 08:49 - geplaatst door Stingray

Het officiële Monster Energy Yamaha team is gevestigd in de uitstekende workshop van voormalig Wilvo-baas Louis Vosters. In Bergeijk dus, en dan is Valkenswaard een thuismatch. Daarin wil je schitteren, maar dat lukte maar gedeeltelijk. Al gebied de eerlijkheid ons te zeggen dat het Yamaha MXGP-trio wel vaak in beeld kwam. Helaas niet altijd in de betere zin.

De foto's onder Thor en de aftertalk zijn van yamaharacing.com en shotbyBavo.

Paulin achtste, Tonus vijftiende en Seewer 19de nadat hij de slotreeks niet uit reed. Dat was het bilan om 17.00 op het Eurocircuit. Maar voor alles is een reden zoals U zal lezen.

Gautier Paulin: "Mijn start was prima en ik reed een mooie eerste reeks. In de tweede viel ik en kreeg pijn aan de ribben, die mijn adem af sneed. Ik voelde me sterk maar over all draaide het uit op  een slecht weekeinde."

Arnaud Tonus: "Wat een zwaar weekeinde. Zaterdag en in de warm-up liep het prima. In de eerste reeks raakte Jonass mij en ik kon een val niet vermijden. Moest van de laatste plaats terug komen. In de tweede start sloeg mijn motor af. Daarna kwam ik nog twee keer ten val. De twee weken rust zijn welkom om mijn duim t laten genezen."

Jeremy Seewer: "Ik had twee super starts. In de eerste reeks kwam ik door mijn eigen schuld ten val en zat meteen in het midden van het peloton. Ik moest binnen voor een brilwissel. In de tweede reeks botste ik tegen de gevallen Prado aan. In volle snelheid...."