MX World

10/03/2020 08:48 - geplaatst door Stingray

Red Bull KTM Factory Racing heeft Valkenswaard afgesloten met  een zege zowel in de EMX250, de MX2 en in de MXGP. Met een drie op vier is dat een bijzonder goed resultaat. Goed de omstandigheden zaten me, maar in de 'winning mood' mag het al eens mee vallen. We konden Herlings niet spreken, wegens achter de TV-microfoon, mara we hadden hem graag bevraagd over zijn nederlaag in de kwalificatie, zijn lauw begin van de eerste reeks, nadien gevolgd door een krachtige terugkeer, én reekswinst in de slotreeks, én eindwinnaar, én Red Plate. Over de zege van Vialle kunnen we kort zijn: wie er nu ook de beste was, Tom staat voor eeuwig p de erelijst. Idem dit (bijna voor Bastian Boegh-Dam, maar die had de diskwalificatie van Kay de Wolf niet nodig om te winnen.

Credits: Ray Archer.

Thor voor de quote's.

Jeffrey Herlings: “Deze GP was geen gemakkelijke om te winnen. Tim (Gasjer) deed het prima. Maar voor ons was het belangrijker om te winnen meer nog dan een 1-1 score. Dus het werd een goede GP voor ons. Met Argentinië hopen we in mooi weer terecht te komen. Dat mag na twee GP's in de regen.

Tony Cairoli: “Valkenswaard leverde een viede plaats op, zuiver op ervaring. Zeker gelet op de staat van mijn knie. Ik voelde me niet echt comfortabel op deze baan, zeker niet als je moet aanvallen.  Op het eind was ik tevreden, ook al was dit niet het resultaat dat ik wenste. Het is belangrijk om in de eerste wedstrijden top vijf te rijden."

Jorge Prado: “Ik ben best tevreden met de gang van zaken. Zeker als je zo weinig met de motor kon rijden vooraf. Ik had wat last van mijn been maar na de kopstart kon ik mijn eigen tempo rijden. vierde, goed en zeker niet veracht. In de tweede start brak mijnvoorwiel uit en viel ik. Gelukkig werd ik niet geraakt. Ik won enkel plaatsen. Maar ik had het wel moeilijk op het einde."

Tom Vialle: “Prima weekeide toch, na twee kopstarts. In reeks een kreeg ik last van mijn bril en durfde geen risico meer nemen.  In de tweede rekes ben ik voluit gegaan om een kloof te slaan. Ik ben blij met de Red Plate."

Rene Hofer: “Ik werd vierde in mijn eeste zandrace van het WK. In de start van de tweede reeks viel ik en moest voor hulp binnen in de pitlane voor mijn voorvork. Daarna kwam ik nog eens ten val met nog meer schade aan de motor."