MX World

10/03/2020 08:48 - geplaatst door Stingray

Valkenswaard begon dramatisch voor Tim Gajser. Hij leidde in de kwalif, en met nog een paar ronden te gaan f de Honda het op, pal op de finish. Hij moest bijgevolg buitenkant starten in Valkenswaard, maar met een ongelooflijke start  was hij zelfs nog lang in de slag om de dagzege. Mitch Evens kende pech toen hij bij een val zijn schouder bezeerde. in de eerste reeks. De schade zou mee vallen. Onze Jeremy Van Horebeek deed het prima. Na twee midpack starts bikkelde hij keihard tot op het einde en werd dik verdiend vijfde algemeen, en meteen beste landgenoot. Hij verdient dus ook extra fotowerk. Daarbi ook de twee Honda jongeren Nathan Crawford en Bailer Malkiewicz.

De foto's zijn shotbyBavo.

Tim Gajser: "Man wat ben ik content na het kwalificatiedrama van gisteren.  De twee topstarts hebben me echt flink geholpen. In de eerste reeks  kon ik heel snel passeren en de leiding nemen om zo te controleren. In de tweede reeks achter Jeffrey ben ik er voor gegaan. Maar ik kreeg zoveel slijk inmijn gelaat dat ik bina niks meer zag."


Mitch Evans: "Ik ga weg uit Valkenswaard met een arm in het verband. Ik kon zelfs geen volle ronde rijden. Ik viel toen ik bij de afdaling werd aangetikt, tegen een andere rijder botste en van de motor werd gegooid. Ik heb nooit eerder mijn schouder ontwricht. Dat deed pijn! De schouder werd gezet en ik laat een MRI doen om te zien wat de schade is."