MX World

11/03/2020 10:05 - geplaatst door Stingray

Kevin Strijbos startte het WK met twee 21ste plaatsen in Matterley Basin. InValkenswaard klokte hij af als 22-ste in de eerste manche en gaf op even voor halfweg in de tweede. Dat is niet de normale doen van de Suzuki privateer en vraagt om uitleg. Daarom trokken we een belletje naar 'The New Kid'. Lees er over onder Thor.

Credits: FB Strijbos.

En uit dat contact bleek dat Kevin gewoon niet fit is.  Heel zijn voorbereiding werd gedwarsboomd door een kwaal waar ook de gewone mens last van kan hebben: een hernia!

Strijbos:" Ik had al een paar weken last van mijn rug. Ik heb veel osteopathie gehad maar het beterde niet veel. Voor Engeland ging ik voor onderzoek naar het ziekenhuis. Diagnose: hernia in de onderrug met uitstraling naar het linker been, tintelingen en stramheid. Na Engeland heb ik een infiltratie gehad en volgende week nog eens. Daarom heb ik al meer dan 2 weken niet met motor kunnen trainen. Ook andere trainingen zijn ook moeilijk. Maar we blijven positief en hoop er snel vanaf te geraken zonder operatie."

Is dat dan een werk van lange adem? Want er is nu een week onderbreking en daarna valt het af te wachten of het Corona virus dat rondwaart ook na Trentino gevolgen zal hebben? Iets wat wij ook opperden dat de relatieve rust nu welgekomen was.

Strijbos: "Ja dat wel maar ik moet ook zo snel mogelijk terug beginnen trainen want momenteel lopen we beetje achter de feiten aan. Ik wil tegen Spanje toch alles kort tegen de 100% aan hebben, zowel mezelf als motor."

In het ideale scenario zien we Kevin terug in de GP op 19 april in Xanadu-Arroyomolinos. We duimen mee met Kevin.