MX World

15/05/2020 15:25 - geplaatst door Stingray

Langzaam, heel langzaam komt er beweging in het internationale motorcross landschap. Zo ook bij Honda France SR Motoblouz, het team van Jeremy Van Horebeek.

Lees verder onder Thor.

Na de abrupte stopzetting van alle activiteiten normaliseert de situatie stillaan naar normaal te worden in Frankrijk en in het buitenland. Voor het Honda France SR Motoblouz-team is het tijd voor de hervatting, aangezien de verschillende federaties geactualiseerde kalenders voor de verschillende kampioenschappen beginnen te publiceren.

Opsluiting verplicht! Sinds half maart heeft niemand echt een "normaal" leven kunnen leiden, maar zoals alle topsporters bleven onze piloten niet inactief.

"Jeremy Van Horebeek zowel als  Valentin Guillod zagen hun bewegingen beperkt tot hun huis, of ze konden blijven werken aan hun fysieke conditie", zegt Josse Sallefranque, de manager van het team in Picardië.

"De afgelopen dagen zijn de circuits weer begonnen te openen, met strikte sanitaire maatregelen. Jeremy hervatte gisteren de motortraining terwijl Valentin is bezig in Zwitserland en zal rond eind mei terug bij ons zou komen. Voorlopig is allemaal wat rutig opbouwen mar al naargelang de kalender zich manifesteert zullen we aan een stevigere opbouw werken. Dat is natuurlijk afhankelijk van de regels en de situatie in elk land. Als de competitie begin augustus hervat hebben we de nodige tijd om ons vooo te bereiden. 

Ondertussen was het team (Josse) actief op de social media met verschillende interviews op de sportsites. Maar het kriebelt.

"We zijn zo gewend aan bewegen, reizen en praten dat het ondenkbaar was om afgezonderd te blijven. Mensen die meer tijd dan normaal hebben om hun computer of tablet te openen hebben we proberen af te leiden, te informeren en hen zelfs praktische oefeningen voor te schotelen. Maar nu willen we de 89 en de 92 weldra achter een starthekken zien"!