MX World

01/06/2020 10:40 - geplaatst door Stingray

We rijden weer! In Salt Lake City werd het SX-kampioenschap hernomen met de elfde proef. Op  woensdag 3 juni, over twee dagen dus, volgt alweer de tweede wedstrijd in een reeks van zeven. Veel aandacht werd besteed aan de social distance. Uiteraard was er geen publiek aanwezig in het Rice-Eccles stadium maar in tegenstelling tot het voetbal maakt dat blijkbaar voor de SX niet zo veel uit. Geniet vooral van de zege van Eli Tomac, al zag er dat in het begin niet zo uit. 

Credits: Kawasaki Racing.

Alles onder Thor.

De finale begon met de holeshot voor Blake Baggett, Adam Cianciarulo en Justin Brayton. Eli Tomac, Ken Roczen en Cooper Webb waren de achtervolgers. In de tweede ronde verknalde Cianciarulo zijn race op de ritmesectie en Brayton sloot knap aan bij leider Baggett. Achter die twee leek Tomac niet in staan een vuist te maken. Hij werd gepasseerd door Roczen. Maar even voor halfweg, toen Cooper inliep op Brayton, beseft Tomac dat het tijd was. Hij herpakte zich, en toen ging het als vanzelf. Eerst pakte hij heel simpel Roczen in en ook Webb kon niks in brengen tegen de zuiver rijdende Tomac. Vier ronden had hij maar nodig om de leiding op Baggett definitief te veroveren. Ook Webb en Roczen slaagden er in om samen met Zach Osborne ook nog Baggett te passeren.

De 250-klasse bleef van start tot finish voorbehouden aan een ongenaakbare Shane McElrath. Chase Sexton, Jeremy Martin en seizoensrevelatie Garrett Marchbanks. McElrath geraakte nooit echt los van zijn achtervolgers, al telde hij op de finish bijna drie seconden boni op Sexton. Marchbanks ging in de vijfde ronde over Martin en dat bleef zo.

HIER de 450 finale Highlights.

HIER de uitslag en stand 450.

HIER de uitslag en stand 250.