MX World

08/06/2020 10:27 - geplaatst door Stingray

Derde keer dat er in Salt Lake City werd gereden, maar dit keer onder relatief natte omstandigheden. Niet dat de baan slecht was, maar er waren toch een aantal markante missers die op conto van  de minder vlot rijdende baan te schrijven waren. Waarmee ik maar wil zeggen dat de SX-rijders gewoon zijn om onder perfecte omstandigheden én op vloeiend lopende banen ongelooflijke dingen te laten zien. Maar wanneer het een beetje moeilijk wordt gaan ze onherroepelijk de fout in.

Eli Toma en Chase Sexton winnen, maar als je meer wil weten en zien, moet je wel Thorren.

Dat Zack Osborne niet op kon tegen de 450-druk van Cooper Webb en Eli Tomac was al in de tweede ronde duidelijk. Dan gingen Webb en Cooper herhaaldelijk in duel. Eigenlijk moet je de samenvatting zien, want ronde 13 is een Grand Cru.  De rest werd op driekwart minuut gereden en slechts vier rijders bleven in dezelfde ronde. Jason Anderson werd nog derde, met Osborne op vier en de eerste gedubbelde Malcolm Stewart op vijf. De grote verliezer van de dag was Ken Roczen. Hij sukkelt met zijn gezondheid beweert men. Hij werd pas tiende en de titel is nu plots heel veraf gezien Tomac momenteel de kloof uit diepte tot 26 punten - de maximale winst in een SX. Bovendien nadert Webb tot op zes eenheden van de duitser.

Spannend verhaal ook in de 250 waarin Chase Sexton  zich na de kopstart liet verrassen en ten val kwam.  Gelukkig voor Chase kwam er een herstart. Na die herstart kreeg Jalek Swoll een paar minuten  eeuwige roem, daar hij in het spoor bleef van leider McElrath en Sexton. Dit keer ging McElrath even in de fout en dat was het sein voor Sexton om zowel de dagzege als de leiding - alleen dit keer - over te nemen. Colt Nichols, ook gevallen, werd derde voor Pierce Brown en Kyle Peters terwijl seizoensrevelatie Garrett Marchbanks al in de eerste ronde uit viel. In de 250 blijft alles mogelijk met  Sexton op één gevolgd door McElrath. Geen Jeremy Martin aan de start. die rijdt blijkbar niet meer omdat hij te veel punten telt. Er schijnt een reglement te zijn dat zegt dat op een bepaald moment een rijder met X-aantal punten automatisch over moet naar de SX450 end at wil hij voorkomen. Straf....... maar niet echt sportief.  Ik had vandaag geen zin om dat reglement er op na te lezen.

Samenvatting finale 450: HIER klikken.

Samenvatting finale 250: HIER klikken.