MX World

15/06/2020 10:02 - geplaatst door Stingray

De laatste weken zat Ken Roczen in een dip: slechte uitslagen, ademhalingsproblemen.... Het leek alsof Eli Tomac de Duitser mocht afschrijven voor de titel, in de wetenschap dat Cooper Webben mogelijk zin voornaamste belager ging worden. Maar zie, met nog twee wedstrijden te gaan sloeg Roczen terug. Hij won de 15de proef in SLC. In het Tomac-kamp alvast geen paniek. Eli kan woensdag de titel pakken als hij twee punten meer scoort dan zijn achtevolgers. Ken Roczen won in het Rice-Eccles stadium van Webb en neemt zo de tweede plaats over. De strijd om het zilver is prangend met slechts één punt verschil.

In de 250 kende Justin Cooper een minder goede dag. Hij werd zesde en geeft zo 8 punten prijs op winnaar Austin Forkner. Dylan Ferrandis hield het hoofd koel en werd tweede. De finale is over twee weken en Ferrandis telt respectievelijk 7 en 17 punten voorsprong op Forkner en Cooper.

Uitslagen en rapport onder Thor.

Webb, Roczen en Zach Osborne waren de beste starters. Op de zevende plaats leek Tomac zich niet al te veel zorgen te maken.  Hij was wel mee in de start, maar tikte iemand aan. In de 4de van de 29 ronden veroverde Roczen de leiding en stond ze niet meer af met Cooper op twee. Tomac deed het wat rustiger aan en pikte de derde plaats van Cooper/Malcolm Stewart in na 10 ronden. Osborne bleef aanklampen en verwees Stewart naar de vijfde plaats. Ook Jason Anderson speelde een tijdje mee met de groten, maar hij klapperde er af in duel met Tomac.

Dit keer geen ambras tussen de families Lawrence en Forkner on de 250 WC. Hunter zat weliswaar voorin, maar Jett vertoefde dieper in het peleton dat door Dylan Ferrandis werd aangevoerd voor Christian Craig, Hunter en Austin Forkner. Die wist dat hij iets moest forceren en ging er voor. Met resultaat overigens want in de 15de ronde passeerde hij de kampioenschapsleider. Dat gebeurde via een lijf-aan-lijf gevecht. Achter Ferrandis werd Jett Lawrence nog fraai derde nadat grote broer Hunter wat terrein verloor. Hij werd derde voor Cameron Macadoo en Michael Mosiman.

Highlights 450: HIER

Uitslag en stand 450 met nog 2 wedstrijden te gaan: HIER.

Uitslag en stand 250 West Coast met nog één wedstrijd te gaan: HIER.