MX World

28/06/2020 20:08 - geplaatst door Stingray

 
De laatste wedstrijd van Geerts dateerde al van 8 maart, in Valkenswaard. Na de Grote Prijs van Nederland zette de coronacrisis de hele (sport)wereld op zijn kop. Terwijl teammaat Ben Watson pas in augustus zijn eerste wedstrijd zal rijden, trok Jago Geerts dit weekend al naar het Tsjechische Dalecin, een mooie natuurlijke omloop met een rijk GP-verleden.
Credits: shotbyBavo
Geerts nam niet zo'n goede start in de eerste reeks, maar kwam na één ronde al als derde door. De Belg had echter moeite om zijn ritme te vinden en beet dan acht ronden lang zijn tanden stuk op Längenfelder. Eens hij de Duitser te pakken had, was Vialle vooraan al vliegen.
Pech
Geerts dook in de tweede reeks als vierde in de eerste bocht, maar had nu beduidend minder tijd nodig om naar de tweede plaats op te rukken. Jago ging niet overhaast te werk en schoof steeds dichter bij leider Vialle. Op drie ronden van het einde - net toen hij zijn aanval wilde inzetten op de Fransman - werd Geerts afgestopt door een mechanisch probleem. DNF dus. Geen dagzege of tweede plek, maar een negende plaats in de eindstand.
Geerts blijft nu de hele week in Tsjechië, waar hij twee dagen op twee verschillende circuits zal trainen en komend weekend ook de tweede wedstrijd van het Tsjechisch kampioenschap, in Kaplice, zal meepikken.
Geerts: "Ik had in de eerste reeks te veel tijd nodig om in het juiste ritme te geraken. De tweede manche was veel beter. Ik nam een goede start en kwam snel in een goed ritme. Helaas kon ik door een mechanisch probleem niet echt de strijd aangaan met Vialle. Hoewel het maar een voorbereidingswedstrijd is, wil je toch altijd een goed resultaat neerzetten. Hopelijk loopt het volgend weekend beter."