MX World

27/07/2020 13:12 - geplaatst door Stingray

In zijn nog prille MX-bestaan schreef GASGAS een klein beetje geschiednis met de eerste eindzege voor de Standing Construct rijder Glenn Coldenhoff. De GASGAS fabrieksrijder zette een puik 1/2 resultaat neer. Goed voor de eindzege voor Romain Febvre en Gauthier Paulin. Ploegmaat Ivo Monticelli, aan zijn eerste race toe werd dertiende algemeen. Hij had nauwelijks vier weken op de motor gezeten na een schouderoperatie in april. Voor Coldenhoff werd vooral  de slotreeks een spannende bedoening toen er met vier man werd gestreden om de reekszege. Overigens gewonnen door Glenn. Het waren overigens pittige 30-minuten wedstrijden.

Wat ze er over kwijt willen. Verder lezen onder Thor.

De credits zijn voor Bavo Swijgers.

Glenn Coldenhoff: “Ik heb hard gewerkt, veel tijd in mijn trainen en rijden gestoken en dat loont vandaag.  Voorafgaand aan dit weekeinde had ik een voetletsel, en kon ik vijf dagen niet rijden. Het is genezen en ik ben 100 % fit. In de eerste reeks moest ik diep gaan om voorin te komen. Ik was wat gespannen en de tweede plaats volstond om de race modus op te pikken. In de tweede start lukte ik de holeshot. maar na een foutje werd ik tweede. Halfweg heroverde ik de leiding maar we gingen met zijn vier keihard voor de reekszege. Ik ben zeer blij met deze zege, voor mezelf en het team".

Ivo Monticelli: “In de eerste reeks kwam ik ten val en mijn motor raakte zo beschadigd dat ik niet verder kon. De tweede reeks was echt goed. Zevende en aansluitend bij de zesde plaats op het einde. Daar leer ik van dat ik fit ben, zeker als de baan zwaar wordt".