MX World

07/09/2020 08:06 - geplaatst door Stingray

Tijdens de openingsrace van de MXGP zette Ivo Monticelli zijn Standing Construct GasGas Factory-machine vooraan en nam de leiding voor Jorge Prado van Red Bull KTM Factory Racing, Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing en Clement Desalle van Monster Energy Kawasaki MXGP Team.

Nadat Monticelli in de eerste ronde een fout maakte, kon Prado de leiding nemen, met Herlings vlak achter hem. Op dat moment stond Desalle op de derde plaats, hoewel hij onder druk kwam te staan ​​van de Antonio Cairoli van Red Bull KTM Factory Racing.

Verder lezen onder Thor.

Credits: MXGP.

Het duurde niet lang voordat Jeremy Seewer van Monster Energy Yamaha Factory op kwam zetten en begon druk uit te oefenen op Cairoli. In de tweede ronde was het een KTM 1-2-3, want Prado leidde voor Herlings en Cairoli. Ondertussen schoof Gautier Paulin van Monster Energy Yamaha Factory MXGP  naar de 5e plaats toen hij Desalle passeerde en op zoek ging naar teamgenoot Seewer. Desalle verloor toen een positie van Tim Gajser van Team HRC en werd vervolgens onder vuur genomen door de # 259 van Glenn Coldenhoff van het Standing Construct GasGas MXGP-team. De twee renners hadden een close moment toen ze de pitstraat binnenreden, hoewel Desalle zijn positie wist te behouden.

In ronde 8 begon Herlings kort op Prado te komen, met 2,7 seconden tussen de twee. Cairoli reed nog steeds op de derde plaats en probeerde Seewer en Paulin af te weren. In dezelfde ronde verloor Mitch Evans van Team HRC de 8e plaats aan Romain Febvre van Monster Energy Kawasaki MXGP Team, die zich een weg naar boven het veld baande. Een paar ronden later zagen we Gajser crashen op de 6e plaats. Net op het ogenblk dat de strijd vooroin helemaal los barstte. Prado, Herlings, Cairoli en Seewer zaten binnen de 4 seconden! Toen Herlings de leiding veroverde kwam Prado meteen in de vuurlijn van Cairoli en Seewer. Toen Cairoli langszij de jonge Spanjaard wilde werd hij ingepakt door een heel sterk rijdende Seewer. Het bleef spannend wegens te verwaarlozen verschillen, maar Herlings bleef overeind en Prado verspeelde een tweede plaats aan Seeware toen hij een kleene fout maakt. Ook Cairoli spurtte hem nog voorbij. 

In de tweede MXGP-race claimde Prado de FOX Holeshot van de dag. Achter hem sHerlings, Cairoli en Seewer, hoewel de # 222 een fout maakte en ongeveer 5/6 posities verloor in de eerste ronde. Terwijl Prado de race leidde, werd Paulin op de vierde plaats aangevallen door de verdedigende wereldkampioen Gajser en Cairoli. Doordat Gajser en Cairoli bleven pushen bezweek Paulin (sorry Telenet Play Sport kijkers) en ging van de baan. Ondertussen zat de top drie weer binnen de 2 seconden.  Waar Seewer zijn snelste rondetijd van de race neerzette en duidelijk zijn bedoelingen voor de rest van de race liet zien. Terwijl de strijd om de leiding doorging, was er een goed gevecht om de 4e plaats, waarbij Cairoli werd achtervolgd door Gajser. Het duurde ook niet lang voordat Febvre meedeed aan de actie, aangezien hij uiteindelijk Gajser passeerde en zijn zinnen op Cairoli zette. In ronde 10 bleef Prado Herlings en Seewer leiden, hoewel je op dat moment kon zien hoe Herlings een versnelling hoger ging toen hij naar de overwinning streefde. Maar hij zat klem tussen Prado en Seewer. In ronde 13 werd erlings de nieuwe raceleider nadat hij eindelijk een weg hadden gevonden langs de # 61 van Prado. Seewer kon het zich niet veroorloven om Herlings weg te laten lopen en slaagde erin om de tweede plaats over te nemen van een schijnbaar leeg gereden Prado en zette zijn achtervolging op nummer # 84 voort. Gedurende de laatste 3 ronden van de race waren Herlings en Seewer slechts 1,1 seconden van elkaar verwijderd, waarbij de fabrieks-Yamaha al zijn energie gebruikte om Herlings te passere. Seewer slaagde er echter niet in en Herlings won met een 1 - 1  de MXGP van Italië. Seewe verdiend tweede en Cairoli die op zijn beurt Prado nog achterhaalde werd derde. Herlings liedt de WK-dans met een voorsprong van 60 punten op Cairoli.