MX World

10/09/2020 09:01 - geplaatst door Stingray

Monster Energy Yamaha Factory MXGP genoot zojuist van een fantastisch optreden tijdens de Grand Prix van Citta di Faenza in Italië, toen Jeremy Seewer in de zevende ronde van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross 2020 naar een krachtige raceoverwinning ging. Seewer eindigde als derde overall op de dag, na een kleine val in de tweede manche.

Meer onder Thor. Credits: Yamaha.

Er werd gereden op hetzelfde Faenza-circuit waar de zesde ronde op zondag plaatsvond. De rijders bekend met de lay-out en de modder toen de kwalificatie woensdagochtend begon. Seewer zette de derde snelste tijd neer in die sessie, dus plaatste zich goed voor de manches. Na zijn start in de top vijf in de eerste manche in de koningsklasse werd snelle vooruitgang geboekt, want hij klom snel naar de tweede plaats en ging aan de slag met de raceleider Prado. Het duurde niet lang voordat hij voorbij glipte en vanaf daar was het gewoon zeilen, want hij had een voorsprong van vijftien seconden opgebouwd toen de race eindigde.

De tweede manche was echter moeilijker - een matige start zorgde ervoor dat hij buiten de top tien stond met een behoorlijke hoeveelheid werk te doen. Seewer plooide zich dubbel en ging aan het werk, om uiteindelijk naar de top vijf te komen. Met rondetijden die hem de snelste rijder op de baan maakten. Na een fout op de waves bergop  stopten zijn progressie. Hij moest genoegen nemen met de zevende plaats in de manche en de derde plaats in het algemeen klassement op de dag. Seewer staat nu vierde in het WK op zesenveertig punten van de huidige leider in het kampioenschap.

Gautier Paulin had een moeilijke tijd, want een fout in de eerste ronde van de eerste reeks zorgde ervoor dat hij voor een zware strijd stond. Nadat hij de eerste ronde in de top 20 afsloot, reed hij door naar de achtste plaats. Die werd gevolgd met een tiende in de tweede manche, waarmee hij op de dag op de negende plaats eindigde. De achtste is de positie die hij inneemt in het kampioenschap. Arnaud Tonus probeerde door de pijn van een enkelblessure heen te werken en redde twee punten in de eerste manche, maar verliet de tweede manche voortijdig. Eenentwintigste overall was zijn eindklassement.

Jeremy Seewer: "De eerste race was supergoed. Ik voelde me daar echt op mijn gemak, ik reed heel vlot, maakte geen fouten en voelde me gewoon geweldig voor mijn eerste MXGP-overwinning. Het voelt geweldig! Ik was al gefocust voor de tweede manche, want ik voelde me geweldig vandaag. Maar het ging niet zoals ik wilde. Het toerental van mijn motor deed vreemd. Ik kan niet uitleggen waarom. We moeten controleren of het mijn schuld was of die van de motor. We zullen later zien. Ik passeerde een paar jongens maar kwam vast te zitten achter Clement Desalle en verloor een beetje mijn ritme en toen maakte ik een fout bij het achtervolgen van Romain Febvre. Het was nog steeds leuk om op het podium te staan, maar nogmaals , vandaag was de overwinning er bijna. Nu kijken we naar zondag. "

Gautier Paulin: "Ik heb vandaag geen goede dag gehad. Ik ben niet blij met hoe het ging. In de eerste manche maakte ik een grote fout in bocht twee. Ik sprong ver, gleed dan uit in een geul en ging zijwaarts van de baan. Ik voegde rond de zeventiende plaats in en kwam terug tot de achtste. In de tweede race maakte ik een paar kleine foutjes en vond ik het moeilijk om mijn eigne tempo te vinden. Ik ga nu zeker wat rusten en mijn best doen in de derde ronde. Ik wil absoluut goed doen en ik kijk er naar uit, want ik heb alles wat ik nodig heb. Mijn motor doet het geweldig, dus ik ben klaar voor een goede derde ronde in Faenza. Dit is alles wat ik nodig heb! "

Arnaud Tonus: "Ik probeerde vandaag te racen met een pijnlijke enkel. Het was niet echt ideaal. Ik kon niet echt doen wat ik wilde op de motor en ik had echt moeite om mijn ritme te vinden. Ik probeerde een manier te vinden om te rijden. zonder dat het teveel pijn deed, maar het ging niet zo goed en ik besloot de tweede manche te stoppen om te proberen te herstellen en te kijken wat we nu kunnen doen. "