MX World

13/09/2020 18:06 - geplaatst door Stingray

Het ONK-seizoen voor zijspannen werd opgestart in Berghem. De eerste reeks verliep redelijk strak met een start/finish zege voor Daniƫl Willemsen-Robbie Bax, die de hele race voor Marvin Vanluchene - Ben van den Bogaart uit reden. Gerrit Van Werven - Peter Beunk zaten derde maar vielen vlug uit zodat Koen Hermans -Glenn Janssens de derde plaats niet meer uit handen gaven. Zeven van de 15 spannen haalden dezelfde ronde.

Voor Willemsen en Vanluchene was de slotreeks een doorslag van de eerste. Etienne Bax - Nicolas Musset (uitgevallen in reeks 1) waren nu derde. Twee ronden voor tijd vielen ze uit op een derde plaats die nu in handen kwam van Julian Veldman - Ondre Cermak. Maar Hermans zou brons halen in de eindstand. Opmerkelijk: Kelly De Bruyne - Jens Mans werden tiende.

Oliver Vandendijck werd beste Belg bij de Quads. Die klasse werd gewonnen door Joe Maessen voor Job Smits en Rick Haverdil. Mike Van Grinsven won de eerste reeks maar startte niet meer in de tweede.

Foto Willemsen: archief.