MX World

13/09/2020 17:50 - geplaatst door Stingray

Pracht van een GP met voer beide reeksen splijtende duels. De manches werden gelardeerd met valpartijen. De afloop bestond hierin dat voor Antonio Cairoli plotseling een tiende wereldtitel echt haalbaar lijkt. Al zal dat niet alleen van de blessure van Herlings, maar ook van de mate van paraatheid van Tim Gajser afhangen. De SloveenĀ  is op zijn best aan de leiding. Wat bleek uit de slotreeks;

De eerste manche stond in het teken van het duel om de reekszege tussen Jorge Prado en Jeremy Seewer. Drie keer lukte Seewer er niet in om de Spanjaard van de leiding te verdrijven in de tweede bocht. En bij zijn vierde poging op dezelfde plaats ging hij er van af. Voor Prado de reekszege, voor Cairoli een heel belangrijke tweede plaats ( hij kwam op gelijke hoogte met Herlings). Seewer verspeelde een mogelijke reekszege en Mitchell Evans draaide nu tot op het einde mee en finishte als vierde voor ploegmakker Tim Gajser. Op vier seconden, dus een eventuele hulplijn van Evans zou opgevallen zijn.

In de tweede reeks leek het erop dat die wel aangesproken werd voor Cairoli. Weer kopstart voor Prado, maar Gajser zat er vlak bij en nam snel over. Toen dachten we dat Prado de baan vrij gaf voor Cairoli, maar we vergisten ons. Prado zou dieper terugzakken. De in de eerste reeks op wandel gegane Romain Febvre legde nu Cairoli het vuur aan de schenen. Tevergeefsn zodat Gajser de reeks won maar tweede werd in de eindstand. Met een verzwakkende Prado die dankzij een zesde plaats nog net op het podium voor stond voor Seewer en Febvre. Onze landgenoten Clement Desalle en Jeremy Van Horebeek reden degelijke reeksen. Bij Desalle was er zelfs wat agressie te bespeuren, terwijl Van Horebeek van ver moest komen in de eerste manche. Ze werden achtste en twaalfde in de eindstand.